به مناسبت روز اول ماه مه روز جهانی کارگران
اول ماه مه، روز برآمد کارگران و همبستگی با جنبش اعتراضی!
اعلاميه هيئت سياسی ـ اجرائی سازمان فدائيان خلق ايران (اکثريت)
Fri 29 04 2011
کارگران و مزدبگيران!
هيئت سياسی ـ اجرائی سازمان فدائيان خلق ايران (اکثريت) اول ماه مه را بە شما کارگران و مزدبگيران و بە همە رهروان راە صلح، آزادی، عدالت اجتماعی، دمکراسی و سوسياليسم شادباش میگوید، حمايت خود را از اعتراضات شما اعلام میدارد و برای شما در مبارزه برای دستيابی به يک زندگی انسانی آرزوی موفقیت میکند.
کارگران و مزدبگيران!
اول ماه مه، روز همبستگی طبقاتی و مبارزاتی کارگران و مزدبگیران جهان علیه ستم طبقاتی، تبعیض و نابرابری، فقر و گرسنگی است. کنگره همراه شما درفش اول ماه مه را به عنوان سنت دیرینه و گرانقدر همبستگی جهانی کارگران وزحمتکشانپاس میدارد و اعلام میکند که سازمان ما همچنان در مبارزه بين کار و سرمايه در جانب کار قرار دارد و از مطالبات کارگران وزحمتکشاندر مقابل سرمايهداران و رژيم حاکم برکشور دفاع میکند.
کارگران و مزدبگيران!
ارگان های امنيتی رژيم حاکم بر کشور در سال گذشته گستردهتر از سالهای قبل، به صفوف شما کارگران و زحمتکشان يورش برد. تنها در روز کارگر در سال گذشتە بیش از ٢٠٠ نفر از فعالین و رهبران تشکلهای کارگری و دمکراتیک بە دلیل شرکت در مراسم روز کارگر و اقدام بە تشکیل اجتماعات ویژە روز کارگر بازداشت و زندانی شدند. طی سال گذشته رهبران سندیکای نیشکر هفت تپە، اعضا و رهبران تعاونیهای کارگران فلزکار مکانیک، تعدادی از رهبران سندیکاهای صنوف، تعداد دیگری از اعضا و رهبران سندیکا واحد زندانی و یا از کار اخراج شدند، مدت زندان منصور اسانلو یک سال افزایش یافت، حکم تعلیقی ابراهیم مددی بە ٣ سال زندان تبدیل شد و در شهرهای کردستان و خوزستان نیز شمار زیادی از فعالین کارگری بە زندان افتادند. تعداد زیادی از رهبران سازمانهای صنفی معلمان هم با گرفتن احکام سنگین، روانە زندان شدند.
رژيم حاکم از مبارزه و سازمانيابی کارگران وزحمتکشانکشور و پيوند يافتن جنبش کارگری با جنبش اعتراضی واهمه دارد و با دستگيری فعالين کارگری و محکوم کردن آنها، امکان تشکيل سنديکاها مستقل را از کارگران سلب میکند. در حالیکه در کشور ما کارفرمایان، تجار و صنوف از تشکل صنفی برخوردار بوده و پیگیرانه از منافع خود دفاع میکنند. از نظر حاکمیت تشکلهای کارفرمایان و تجار تهدیدی برای امنیت کشور به حساب نمیآیند، اما تشکیل سندیکاهای کارگری برای طرح مطالبات کارگران و تلاش برای تحقق آنها، اقدامی ضدامنیتی شمرده میشود.
کارگران و مزدبگيران!
ما نيک آگاهيم کارگران و مزدبگیران کشورمان سال سخت و دشواری را پشت سر نهادند. سال گذشته به خاطر بحران اقتصادی بر شمار کارگرانی کە با تاخیر طولانی حقوق و دستمزد خود را دریافت کردند، افزودە شد، نرخ بيکاری به شدت افزايش يافت و بر ميزان قراردادهای موقت کار بازهم افزوده شد.
اقتصاد کشور ما با رکود، تورم و بیکاری فزاینده روبرو است. رشد اقتصادی به کمتر از يک درصد رسيده است. واحدهای تولیدی با مشکلات فراوانی مواجهند. تعداد زیادی از آنها ورشکست شده و یا در معرض ورشکستی قرار دارند. باندهای ثروت ـ قدرت به واردات بیرویه روی آورده و بازار ایران را از کالاهای چينی پرکردهاند. بخش ساختمان در وضعیت رکود به سر میبرد. با رکود بخش ساحتمانی بسیاری از واحدهای تولیدی وابسته به صنعت ساختمان تعطیل شده و یا ظرفیت تولید خود را کاهش دادهاند. صنعت نفت و گاز هم با رکود مواجه است. صنایع نساجی و صنایع خودرو سازی که بیشترین نیروی کار را جذب کردهاند، با بحران جدی روبروند. ظرفیت تولید لوازم خانگی کاهش قابل توجهی را نشان میدهد.
قانون هدفمند کردن يارانهها در سال گذشته توسط دولت کودتا به اجرا گذاشته شد. گرچه با اتخاذ يکسری تدابير و کاربست ابزارهای امنيتی توسط دولت کودتا، از افزايش جهشی تورم جلوگيری شد، اما با گذشت چند ماه از اجرای قانون، به تدريج پيآمدهای آن آشکار میشود، قيمت حاملهای انرژی و کالاها افزايش میيابد و تورم بالا میرود و زندگی کارگران وزحمتکشانرا به شدت تحت تاثير قرار میدهد.
با تعميق بحران اقتصادی، سرمایهداران و مدیران دولتی کارگران را دسته دسته از واحدهای تولیدی و خدماتی بیرون میریزند و کارگران و خانوادههایشان را بدون هر گونه پشتوانه اقتصادی و اجتماعی در جامعه رها میسازند.
کارگران و مزدبگیران کشور به خاطر دارا نبودن سندیکاهای مستقل قادر نيستند به طور سازمانیافته به مقابله با عواقب بحران برخیزند، از مطالبات و خواستههای خود دفاع کنند و اجازه ندهند که رژیم استبدادی و سرمایهداران بار اصلی بحران اقتصادی را به روی دوش کارگران و مزدبگیران منتقل سازند. کارگران نه دارای تریبون هستند، نه از تشکل صنفی برخوردارند که مطالباتشان را مطرح کند و نه از حقوق دوران بیکاری و تأمین اجتماعی مناسب بهرهمندند تا در مقابل پیامدهای مخرب بحران اقتصادی متحمل آسیبهای کمتری شوند.
کارگران و مزدبگیران!
شما با وجود تشديد سرکوب، در سال گذشته هم به حق عليه سياستهای اقتصادی دولت کودتا و عليه ستم طبقاتی به اشکال مختلف به اعتراض برخاستيد و هزينههای سنگينی را هم در اين راه پرداختيد. ما مبارزات و تلاشهای شما برای تامين زندگی انسانی را ارج مینهیم و در این مبارزه با شما همراە و همپیمان هستیم.
در کشورهای صنعتی پیشرفتە هم تعرض دولتها بە حقوق سندیکائی و اجتماعی ادامه يافت که با موج اعتصابات و اعتراضات میلیونی کارگران در فرانسە، یونان، اسپانیا، آلمان، انگلستان، ایسلند، آمریکا، بلژیک و کشورهای دیگرمواجە شد. نیروهای سرمایەداری در کشورهای مختلف کوشیدند علاوە بر انتقال بار بحران مالی بر دوش کارگران، تحت پوشش برونرفت از بحران، به کاهش بودجەهای اجتماعی مبادرت ورزند.
کارگران و مزدبگیران!
در سال گذشته جنبش اعتراضی بار ديگر به خيابانها آمد، پويائی و سرزندگی خود را نشان داد و ارکان استبداد حاکم بر کشور را به لرزه در آورد. جنبش اعتراضی بازتاب دهنده مطالباب عمومی مردم کشور ما است. این جنبش بر تامین حقوق مدنی شهروندان و تامین آزادیهای سیاسی پای میفشارد.
بین مطالبات کارگران و مزدبگیران با مطالبات جنبش اعتراضی وجوه مشترک قابل توجهی وجود دارد. از جمله این اشتراکات و در راس آنها، طرد استبداد از کشور، آزادی فعالیت احزاب سیاسی و تشکلهای صنفی، آزادی اطلاعرسانی و برگزاری تجمعات و تظاهرات است. این اشتراکات زمینهساز پیوند بین دو جنبش است.
گسترش هر چە بیشتر پیوند میان جنبش اعتراضی و جنبش کارگری و تلفیق مطالبات اقتصادی با مطالبات سیاسی و مبارزە مشترک اين دو جنبش همراه با ساير جنبشهای اجتماعی برای رهایی مردم ما از قيد استبداد حاکم، از اهمیت حیاتی برخوردار است.
کارگران و مزدبگیران خواستار به رسمیت شناخته شدن حق تشکيل سنديکاها و اتحاديههای مستقل کارگری، حق قراردادهای جمعی، حق اعتصاب و گردهمائی کارگران، پرداخت به موقع دستمزدها، افزایش دستمزدها، تامین امنیت شغلی و لغو قراردادهای موقت و سفید امضا، رفع هر نوع تبعیض جنسیتی بین کارگران زن و مرد، لغو کار کودکان، متوقف شدن اخراج و بیکارسازی کارگران و برخورداری بیکاران از بیمه بیکاری هستند.
کارگران و مزدبگیران!
کارگران و مزدبگیران برای دستيابی به اين مطالبات، سندیکای مستقل خود را تشکیل دهید، خواستههای خود را به اشکال مختلف به گوش مردم ایران و جهان برسانید، بر همبستگی بینالمللی کارگران پای بفشارید، برای تامین آزادیهای سیاسی در کشور مبارزه کنید، در اعلامیهها و شعارها، در تظاهرات و گردهمائیها، همبستگی خودتان را با جنبش اعتراضی اعلام کنید و روز اول ماه را به روز برآمد جنبش کارگری و همبستگی با جنبش اعتراضی تبدیل کنید.
هيئت سياسی ـ اجرائی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت) بار دیگر اول ماه مه را به شما شادباش میگوید، از مبارزات شما برای دستیابی به حقوق اجتماعی، سندیکائی، سياسی و برخورداری از یک زندگی انسانی حمايت میکند و در این مبارزه در کنار شما قرار دارد.
هيئت سياسی ـ اجرائی سازمان فدائيان خلق ايران (اکثريت)
۹ ارديبهشت ۱۳۹۰ (۲۹ آوريل ۲۰۱۱)
|
|