برگزاری موفقیت آمیز گردهم آئی سراسری ۱۴ مارس در شهر ژنو
Tue 22 03 2011
بدنبال تلاش گسترده جمعی از ایرانیان مقیم خارج از کشور در طی هفته های گذشته، گردهم آئی چهاردهم ماه مارس،همزمان با برگزاری شانزدهمین اجلاس شورای حقوق بشر در مقابل این نهاد بین المللی در شهر ژنو برگزار گردید. این حرکات اعتراضی نسبت به نقض حقوق بشر در ایران،توسط رژیم جمهوری اسلامی ایران که از اولین هفته ماه مارس با تحصن جمعی از فعالین سابق دانشجوئی دانشگاه های ایران آغاز شده بود در روز دوشنبه چهاردهم با شرکت جمع وسیعی از فعالین سیاسی و حقوق بشری از کشور های سوئیس، اطریش، آلملن، فرانسه و بلژیک به اوج خود رسید.
روند سازماندهی این آکسیون که حول دو پلاتفرم « نه به جمهوری اسلامی ایران» و« ما همه با هم هستیم » آغاز گشته بود،خوشبختانه در نهایت در پی برگزاری جلسه مشترک حضوری دو گرایش، برخلاف سال گذشته، به نفع شعار محوری « نه به جمهوری اسلامی» پایان یافت .در این راستا بلافاصله کمیته ای جهت هماهنگی بیشتر بر سر انتخاب شعار ها و تدوین قطعنامه انتخاب گردید. در پی نشست حضوری سازماندهندگان نشان داده شد که اپوزیسیون جمهوری اسلامی به این مرحله از رشد خود رسیده است که بتواند بر سر اشتراکات خود در مبارزه اش با رژیم ارتجاعی و مستبد حاکم بر کشورمان از خویش، درایت نشان داده و در تلاشی هم آهنگ به مبارزه ای مشترک دست بزند
فریاد رسای زندانی سیاسی آزاد باید گردد، نه به جمهوری اسلامی و دهها شعار دیگر در دفاع از حقوق زنان،کارگران،دانشجویان و ملیت های ساکن ایران در میدان بزرگ ملت ها که در مقابل دفتر اروپائی سازمان ملل در شهر ژنو واقع شده است،ساعتهای متمادی طنین افکن بود.
در حوالی ساعت یازده صبح، قطعنامه تهیه شده توسط تظاهر کنندگان، از سوی نمایندگان این تجمع در اختیار مسئولین شورای حقوق بشر گذاشته شد، جمعی دیگر از نمایندگان این گردهم آئی در سمینار های جانبی که از طرف شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد سازماندهی گردیده بود،شرکت فعال داشتند.گزارشی از شرکت در یکی از سمینار های جانبی تهیه گردیده که به همراه متن قطعنامه به ضمیمه در اختیار علاقمندان گذاشته می شود.
آکسیون چهاردهم ماه مارس ژنو،مورد پشتیبانی بسیاری از احزاب و سازمان های سیاسی قرار گرفته بود که،حزب کومله ایران،سازمان فدائیان(اکثریت) سازمان اتحاد فدائیان،حزب دمکرات کردستان،سازمان راه کارگر - سوئیس،حزب دمکرات کردستان-ایران،جبهه ملی،فعالین زن،کانون دمکراتیک پناهندگان ایرانی-سوئیس و ...، از این جمله اند.
ضمیمه ۱،
گزارشی از سمینار های جانبی شورای حقوق بشر سازمان ملل
به موازات برگزاری تجمع اعتراضی در مقابل مقر اروپائی سازمان ملل متحد در شهر ژنو و همزمان با برگزاری شانزدهمین اجلاس شورای حقوق بشر که در آن به بررسی وضعیت حقوق بشر در جهان و از جمله ایران پرداخته می شود، سمینار های جانبی از سوی این نهاد بین المللی با شرکت نمایندگان اپوزیسیون جمهوری اسلامی و نمایندگان این رژیم سازماندهی شده بود.
در روز دوشنبه چهاردهم ماه مارس برابر با بیست وسوم اسفند ماه جهت ارائه تصویری مستند از وضعیت حقوق بشر،سمیناری در سالن شماره بیست و چهار این سازمان از ساعت 11 تا 13 برگزار گردید که در آن دهها نفر از فعالین اپوزیسیون،فعالین حقوق بشر از دیگر کشورها،هیئت ایرانی مرکب از نزدیک به ده نفر به ویژه از زنان مُحجبه و نیز تعدادی از مسئولین شورای حقوق بشر و دیپلمات های خارجی دیده می شد.
پس از توضیحاتی پیرامون این سمینار توسط یکی از مسئولین شورای حقوق بشر،در ابتداء آقای بهنام دارائی حقوق دان به قوانین اساسی دو رژیم پهلوی و جمهوری اسلامی اشاره کرد که در هر دوی آنها،امر شکنجه جرم شناخته نشده و حتی هیچگونه اشاره ای در این قوانین به اعمال شکنجه های روانی(سفید) نشده است و امکان تحت پیگرد قرار دادن عاملآ این نوع شکنجه ها عملآ منتفی است. آقای دارائی همچنین به اعمال رسمی شکنجه علیه زندانیان زیر پوشش«اجرای حد» اشاره کرد که در آن شلاق زدن و یا قطع عضو قانونی گردیده است.
پس از بررسی های حقوقی از سوی آقای دارائی،آقای سهراب مختاری فرزند محمد مختاری که در جریان قتل های زنجیره ای به قتل رسیده بود با استناد به پیگیری های وکلا، آقای ناصر زرافشان و خانم شیرین عبادی، چگونگی دست داشتن وزارت اطلاعات را در این جنایات برشمرد.وی همچنین به این نکته اشاره کرد که بدنبال پیگیری گروه حقیفت یابی که از سوی خاتمی به این منظور تشکیل شده بود،مسئولین وزارت اطلاعات اعلام کرده بودند که به دلیل حساسیت موضوع از افشای اسامی آمرین این قتل ها معذورند. آقای سهراب مختاری به اعترافات عاملین این قتل ها اشاره کرده و گفت: که قاتلین،انجام این جنایات را در چهارچوب بخشی از انجام وظایف کاری خود به انجام رسانده و حتی با استناد به برگه های حقوقی اشان می توانند ثابت کنند که چون قتل زنده یادان فروهر ها در طی ساعات شب صورت گرفته،آنها بهمین دلیل نیز اضافه حقوق دریافت داشته اند.
سپس فیلم مستندی از اعدام جوانانی به نمایش گذاشته شد که حاضرین را شدیدآ متاثر ساخت. در این فیلم که مربوط می شد به اجرای حکم قصاص چهار جوان.حُکام شرع با استناد به اینکه امر قصاص مسئله ای است که در چهارچوب قوانین قضائی نگنجیده و حق الناس است و در آن سن مجرمین در نظر گرفته نمی شود اعدام جوانان و نوع جوانان را امری مشروع دانسته و با وقاحت از آن دفاع می کردند.
در بخش دیگر که مربوط می شد به طرح سئوالات و اظهار نظرات،فعالین سیاسی و حقوق بشری حاضر در نشست به نقض شدید حقوق بشر در طی سی و دو سال حاکمیت رژیم جمهوری اسلامی و ناخوانی قانون اساسی این رژیم با زمانه ما تاکید کرده و خواهان اعمال هرچه بیشتر فشار از سوی شورای حقوق بشر و نهاد های بین المللی مدافع حقوق بشر بر رژیم ایران شدند،آنها همچنین خواستار تعین نماینده ویژه ای از سوی این شورا برای نظارت بر رعایت حقوق بشر در ایران گردیدند.
در پایان سمینار،یکی از اعضای هیئت جمهوری اسلامی به اظهار نظر پرداخته و وجود برخی اشکالات و نارسائی ها را در همه کشور ها و از جمله ایران امری طبیعی قلمداد کرد،وی از ایرانیان مقیم خارج خواست برای رفع این نقیصه ها بهتر است که به ایران برگردند و در آنجا برای خواسته هایشان مبارزه کنند. این خانم که در جمع چند تن دیگر از زنان مقنعه پوش نشسته بود،ادعا کرد که در ایران هزار «ان،جی،اُ» فعال است و با اشاره به یکی از همراهانش گفت که، وی نیز از اعضای جوانان این نهاد غبر وابسته است!!!.وی همچنین مسائل مطرح شده از سوی آقای سهراب مختاری را غیر واقعی و غیر مستند دانسته وخواهان ارائه سند دخالت وزارت اطلاعات از سوی وی شد.صبحبت های نامبرده موجی از اعتراضات حاضرین را بدنبال داشت.جریان سمینار همزمان به زبانهای انگیسی و فرانسوی ترجمه می گردید.
ضمیمه ۲،
قطعنامه گردهم آئی چهاردهم ماه مارس در ژنو
نه به جمهوری اسلامی ایران!
نه به سی و دو سال جنایت و خیانت!
شانزدهمین اجلاس شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در شهر ژنو در شرایطی برگزار می شود که موج تازه ای از اعتراضات توده ای در کشورمان در مخالفت با نقض حقوق بشر توسط جمهوری اسلامی آغاز گشته است. همزمان با اوج گیری این اعتراضات، کشورهای عربی دستخوش تحولات جدی گردیده اند ستمدیدگان این کشور ها بر علیه مستبدین حاکم بپا خواسته ودر بسیاری از موارد آنها را به عقب نشینی و یا کناره گیری از قدرت وادار نموده اند. اگر چه آنان در حال بر داشتن گام های اولیه بر علیه حکومت های استبدای خویشند ولی حتی این موفقیت های اولیه، آنچنان موجب وحشت سردمداران رژیم جمهوری اسلامی گردیده که فشار بر مخالفین درونی خویش را هم بطرز بی سابقه ای افزایش داده تا جائیکه آقایان موسوی و کروبی را هم بازداشت نموده اند.
جمهوری اسلامی ایران،اینک لجام گسیخته تر از گذشته بر شدت سرکوب اعتراضات توده ای افزوده و بخصوص در طی دو ماه اخیر، بیش از صد نفر را تحت عناوین گوناگون، اعدام و یا به شهادت رسانده است در بین این تعداد20 نفر در خوزستان، ۱۳ نفر در استان تهران، ۱۰ نفر در استان البرز، ۸ نفر در قم، ۷ نفر در استان کرمانشاه، ۷ نفر در لرستان، ۵ نفر در سیستان و بلوچستان، 10 نفر در کرج و ارومیه و۴ نفر در استان اصفهان... این تنها بخشی از اعدام هائی است که گزارشات آن به بیرون از زندانها راه یافته است.
در بین جانباختگان اسامی:
حسین خضری، علی صارمی ، جعفر کاظمی و محمدعلی حاجآقایی و فرهاد تارم از فعالین سیاسی و
صانع ژاله ، محمد مختاری و امیر حسین تهران چی از دانشجویان که در جریان اعتراضات 25 بهمن ماه به شهادت رسیدند دیده می شود. روند این اعدام ها بگونه ای بوده است که مدافعان حقوق بشر از شمردن اعدامها بر اساس هفته و ماه دست کشیده و گفته اند که تنها در دی ماه به طور میانگین هر ۸ ساعت یک نفر در ایران اعدام شده است.
ما شـــرکــت کننــدگان در این تجمع ضمن دفاع از حقوق پایمال شده طبقات و اقشار گوناگون و ملیت های ساکن ایران، نه تنها خواهان محکوم ساختن رژیم جمهوری اسلامی ایران توسط شورای حقوق بشر سازمان ملل بوده، بلکه از این نهاد بین المللی انتظار داریم جهت زیر فشار گذاشتن این رژیم مذهبی قرون وسطائی و مستبد گام های عملی بر دارند.
ما شرکت کنندگان در این گردهم آئی:
۱. از مبارزات مردم ایران بر علیه جمهوری اسلامی و برچیدن بساط آن حمایت و پششتیبانی همه جانبه بعمل می آوریم.
۲. ما از مبارزات مردم ایران در عرصه جدائی دین از دولت وبرای لائیسته و دموکراسی پشتیبانی می کنیم .
۳. ما از مبارزات مردم ایران در تحقق، بسط و گسترش آزادی های سیاسی و دموکراتیک حمایت می کنیم. ما خود را مدافع آزادی در همه وجوه آن، از آزادی بی قید و شرط سیاسی، تا آزادی احزاب و تشکلهای صنفی می دانیم.
۴. ما خواستار آزادی زندانیان سیاسی،عقیدتی و مذهبی هستیم .
۵. ما خواستار لغو اعدام وهرنوع شکنجه هستیم و از مبارزات مردم ایران برای گسترش، اشاعه و اجرای آزادی های مندرج در اعلامیه جهانی حقوق بشر پشتیبانی و حمایت می کنیم، و با نقض آن از سوی رژیم ولایت فقیه مخالفت می کنیم.
۶. ما از جنبشهای دموکراتیک از جملهزنان، کارگران، دانشجویان، روشنفکران، معلمان، پرستاران وخواستهای حق طلبانه توده های ستمدیدهبرای تامین حقوق و منافع اکثریت مردم ایران پشتیبانی می کنیم.
۷. ما از حقوق ملیتهای ساکن ایران دفاع همه جانبه می کنیم وبه حل دموکراتیک آن باور داشتهواز مبارزات این ملیتها برای برخورداری از حق تعیین سرنوشت خویش دفاع می کنیم.
۸. چون ما معتقدیم که دست تمامی جناح های حاکم بر کشورمان به خون فرزندان وطن آغشته است، لذا، خواستار محاکمهکلیهسران رژیم اسلامی ایران، بویژه آمران و عاملان ٣٢ سال جنایت این حکومت جنایتکار هستیم.
۹. ما خواستار اخراج کلیهنمایندگیهای رژیم جمهوری اسلامی ایران ازکشورهای عضوسازمان ملل متحد، بویژه اخراج نماینده این رژیم ضد حقوق بشری از سازمان ملل متحد هستیم.
۱۰. ما خواست تدارک و برگزاری تربیونال(دادگاه) بین المللی علیه جنایات سران رژیم جمهوری اسلامی ایران را مناسب ترین قدم در این راه دانسته و با تمام توان از آن حمایت می کنیم.
پیروز باد مبارزات مردم ایران برای دمکراسی و عدالت اجتماعی
شرکت کنندگان در گرهم آئی ۱۴ ماه مارس در شهر ژنو
۱۴/۳/۲۰۱۱