عصر نو
www.asre-nou.net

فرخ معانی

گرامی باد روز کومه‌له


Wed 16 02 2011

در خفقان سنگين سالهای سياه ديکتاتوری، دلير مردانی از تبار آزادگان عزم جزم کردند به جنگ تاريکی روند، تا به ارمغان آورند خورشيد آزادی را
چهل و يک سال پيش در پائيز 1348 جمعی جوان کُرد با آرمانهای سوسياليستی تشکلی را پی ريختند که بعدها در جريان قيام توده‌ای 1357 با شهيد شدن کاک محمد حسين کريمی آن را با نام کومه‌له علنی کردند. در نتيجه فعاليت چند ساله اعضای گروه در شهر و روستاهای مختلف کُردستان و بعضاً ايران تعدادی ديگر از مبارزين راه آزادی و سوسياليسم به آنها پيوستند.
قيام مردمی 57 از يک طرف زمينه علنی شدن اين جمع را فراهم آورده و از طرف ديگر مسئوليتی بسيار خطير را بر دوش آنها نهاده بود.کومه‌له جوان به رهبری کاک فواد به خوبی از عهده پاسخ‌گوئی به نيازهای آن مقطع از جنبش ملی ـ دمکراتيک بر آمده بود. وجود کادرهای قابل اعتماد و شناخته شده، پاسخ درست به نيازهای جنبش، عکس‌والعمل بموقع و صحيح در مقابل رويدادها و جهان‌بينی سوسياليستی کومه‌له باعث رشد سريع و تأثير بسزايی اين تشکيلات جوان بر جنبش بود.
کومه‌له به سازمان کارگران، زحمتکشان و آن عده از جوانانی تبديل شد که آماج‌شان تنها و نهايتا دست يابی به حق تعيين سرنوشت نبود. کومه‌له در عين مبارزه برای احقاق حقوق ملی ملت کُرد فعال جنبش عدالت خواهی، آزادی و سوسياليسم بود. کومه‌له در مبارزات سُنتی خودمختاری خواهانه، افق تازه‌ای باز کرده بود. در عين بسيج کارگران و زحمتکشان برای مبارزه عليه نيروهای سرکوبگر حکومت مرکزی و تلاش برای دست يابی به حقوق ملی تلاش داشت سير تحولات را به نفع آنها (کارگران و زحمتکشان جامعه) رقم بزند.
با علنی شدن کومه‌له ده‌ها مبارز از ديگر نقاط ايران به صف پيشمرگان پيوستند و در مبارزه‌ای نابرابر با رژيمی تا دندان مسلح به مبارزه برخواستند. طی چندين سال مقاومت دليرانه در برابر هجوم نيروهای سرکوبگر هزاران تن از پيشمرگان جان باختند و عده‌ای بسياری برای هميشه زخم توحش رژيم فاشيستی جمهوری اسلامی بر جسم‌شان نشست.
در نتيجه مبارزات و جانفشانی رهبران، اعضا، کادرها و پيشمرگان، کومه‌له خود تبديل به جنبشی فکری ـ سياسی شده است. بعد از گذشت بيش از سه دهه از علنی شدن کومه‌له و پشت سر گذاشتن فراز و نشيب‌های بسيار، هنوز هم مبارزين راه آزادی، برابری و سوسياليسم در کُردستان به کومه‌له منتسب می‌شوند. اگر جوانی که سالها بعد از قيام سال 57 بدنيا آمده، از حقوق زنان دفاع کند، به زحمتکشان عشق بورزد، صادق باشد، شجاع و پيشرو باشد، آزاديخواه و عدالت خواه باشد و در يک کلام نظام سرمايه‌داری را لايق انسان امروزی نداند، مردم او را کومه‌له‌ای می‌خوانند حتی اگر با تشکيلاتهای به نام کومه‌له ارتباطی نداشته باشد.
جريان فکری کومه‌له‌ جدا از جدائيهای سياسی که بر سر اين تشکيلات آمده است، نهايتاً راه خود را می‌پيمايد و يقيناً ظرف مناسب خود را هم بوجود خواهد آورد.
زنده باد آزادی
زنده باد سوسياليسم
مرگ بر رژيم فاشيستی جمهوری اسلامی
24 بهمن 1389