دولت مصر مقررات منع تردد را به سراسر کشور گسترش داد
Fri 28 01 2011
رادیو فردا: با وجود اعلام حکومت نظامی از سوی حسنی مبارک و گسیل نیروهای ارتش به خیابانها، دهها هزار تن از معترضان مصری در خیابانها حضور دارند و در برخی نقاط درگیریهای بسیار شدیدی در جریان است.
در همین حال گزارشها حاکی از آن است که معترضان در قاهره مقر حزب حاکم را به آتش کشیدهاند.
بنا بر آخرین گزارشها هزاران معترض خشمگین قصد دارند به ساختمان تلویزیون و وزارت خارجه مصر در قاهره وارد شوند.
در تحولی جدید، تلویزیون مصر اعلام کرد مقررات منع آمدو شد در همه کشور به اجرا درمیآید. پیش از این مقررات منع آمدوشد محدود به شهرهای قاهره، اسکندریه و سوئز بود.
از سوی دیگر با وخامت اوضاع در مصر به شدت از رویدادهای اخیر در این کشور ابراز نگرانی کرده است.
هیلاری کلینتون، وزیر خارجه ایالات متحده، با ابراز نگرانی شدید از اوضاع مصر از حکومت این کشور خواست از به کارگیری خشونت خودداری کند.
صدها هزار از مردم مصر با وجود هشدار شديد وزارت کشور، روز جمعه برای چهارمين روز پياپی به خيابانها ريختند و خواستار کنارهگيری حکومت حسنی مبارک شدند که ۳۰ سال است زمام اين کشور را دست دارد.
از سوی ديگر گزارش شده است که محمد البرادعی پس از شرکت در تظاهرات ضدحکومتی روز جمعه، در حصر خانگی قرار گرفته است.
محمد البرادعی پنجشنبه شب از وين به قاهره آمد و اعلام کرد زمان رفتن حسنی مبارک فرارسيده است.
تلويزيون مصر عصر جمعه اعلام کرد حسنی مبارک از ارتش خواسته است برای برقراری امنيت به کمک پليس بيايد و اجرای مقررات منع آمدوشد را تضمين کند.
تلويزيون مصر گزارش داد، حسنی مبارک، رئيس کل نيروهای مسلح مصر «در قاهره بزرگ، اسکندريه و سوئز از ساعت ۶ بعدازظهر تا هفت صبح تا اطلاع ثانوی مقررات منع آمدو شد اعلام کرد.»
با این حال شامگاه جمعه، دولت در سراسر کشور مقررات منع آمدوشد را به اجر درآورد.
با وجود اعلام حکومت نظامی از سوی حسنی مبارک، معترضان مصری همچنان در خيابانها باقی ماندهاند و در برخی نقاط درگيریها شديدی ميان نيروهای حکومتی و معترضان در جريان است.
همچنین برپایه گزارشها، شماری از نیروهای پلیس در قاهره، یونیفورمهای خورد را درآورده و به مردم پیوستهاند.
گزارشها حاکی از آن است که هزاران تن از معترضان درمیدان آزادی قاهره حضور دارند.
*****
دود غلیظ سیاه از جای جای شهر قاهره به آسمان میرود
دولت مصر مقررات منع تردد را به سراسر کشور گسترش داد
بی بی سی : در حالی که تلویزیون دولتی مصر اعلام کرده که مقررات منع رفت و آمد به سراسر کشور گسترش یافته است، درگیری میان معترضان و نیروهای حکومتی در قاهره ادامه دارد.
معترضان کمی پس از اعلام برقراری مقررات منع رفت و آمد در قاهره، دفتر مرکزی حزب دموکراتیک ملی، متعلق به حسنی مبارک را به آتش کشیدند.
گزارش ها حاکی است که مخالفان ساختمان های دولتی، از جمله ساختمان وزارت امور خارجه مصر و مرکز رادیو تلویزیون دولتی را محاصره کرده اند و تانک های ارتش به خیابان ها آمده اند.
ژنرال عبدالمنعم کاتو، یکی از فرماندهان ارتش مصر در تلویزیون دولتی این کشور از معترضان خواست که ارتش را مجبور به استفاده از زور نکنند.
لیز دوست، خبرنگار اعزامی بی بی سی به قاهره می گوید که دقایقی پیش صدای انفجاری مهیب در سراسر این شهر شنیده شد که هنوز منشأ آن مشخص نیست.
به گفته او هلی کوپترهای نظامی بر فراز بخشی از شهر که محل استقرار بسیاری از مراکز مهم حکومتی است، در پرواز هستند.
تلویزیون دولتی مصر بعد از ظهر امروز اعلام کرده بود که از ساعت شش عصر روز جمعه تا ساعت هفت صبح شنبه (به وقت محلی) در شهرهای قاهره، سوئز و اسکندریه، مقررات منع آمد و رفت برقرار خواهد بود.
بر اساس گزارش این تلویزیون، حسنی مبارک، رئیس جمهوری مصر به عنوان فرمانده کل قوا از ارتش این کشور خواسته است که مسئولیت برقراری نظم را در کنار پلیس به عهده بگیرد.
هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا از دولت مصر خواسته است که به مخالفان اجازه برگزاری تظاهرات مسالمت آمیز بدهد و دسترسی مجدد مردم به خدمات ارتباطی را امکانپذیر کند.
شبکه اینترنت و تلفن همراه از امروز صبح در سراسر مصر قطع شده است.
وزارت امور خارجه بریتانیا نیز از مقام های مصری خواسته است که مانع از برگزاری تظاهرات مسالمت آمیز مردم نشود و برای دست یافتن به یک راه حل صلح آمیز، با معترضان وارد تعامل شود.
ماموران پلیس در قاهره، پایتخت مصر، امروز جمعه ژانویه (۸ بهمن) با هزاران نفر که بعد از پایان مراسم نماز جمعه دست به تظاهرات زده و خواهان برکناری حسنی مبارک هستند، درگیر شدند.
به گفته شاهدان عینی، در درگیری در بندر سوئز دست کم یکی از معترضان کشته شد. در این شهر، تظاهرکنندگان خشمگین به خودروهای زرهی حمله ور شدند و یک پاسگاه پلیس را آتش زدند.
پیش از آن نیز، طی ناآرامی های چهار روز اخیر دست کم هشت نفر کشته شدند.
در قاهره، پلیس برای متفرق کردن مردم از ماشین های آب پاش و گاز اشک آور استفاده کرد و تظاهرکنندگان هم در واکنش به سوی نیروهای پلیس سنگ پرتاب کردند.
علاوه بر قاهره و سوئز، مردم شهر ساحلی اسکندریه هم دست به تظاهرات زده اند.
دولت مصر می گوید که آماده گفتگو است، اما در عین حال هشدار داده است که در صورت لزوم از "تدابیر قاطع" استفاده خواهد کرد.
براساس گزارش ها، عده ای از رهبران اخوان المسلمین، جنبش مخالف دولت، دستگیر شده اند. رهبران این گروه که فعالیتش در مصر غیر قانونی است، پیشتر گفته بودند که از تظاهرات روز جمعه حمایت می کند.
به گفته یکی از خبرنگاران بی بی سی در قاهره، ماموران لباس شخصی خبرنگاران و روزنامه نگارانی را که در حال تهیه گزارش از تظاهرات بودند، مورد ضرب و جرح قرار داده و آنها را با خودرو از محل می بردند.
اسد الله الصاوی، خبرنگار بی بی سی که خود نیز زخمی شده است، می گوید پلیس با باتوم های برقی و با قساوت بیش از اندازه مردم را کتک می زد.
از زمان آغاز اعتراضات، حسنی مبارک، رییس جمهوری مصر هنوز در انظار عمومی ظاهر نشده و در این مورد اظهار نظر نکرده است.
شرکت محمد البرادعی در تظاهرات
محمد البرادعی، برنده جایزه صلح نوبل و سیاستمدار مخالف مصری، هم در تظاهرات امروز (جمعه 28 ژانویه 2011) در قاهره شرکت کرد. ماموران پلیس با ماشین های آب پاش، به سمت آقای برادعی و هواداران او که به تظاهرکنندگان بعد از نماز جمعه پیوسته بودند، آب پاشیدند.
پلیس سپس با باتوم به کسانی که سعی می کردند آقای برادعی را محافظت کنند، حمله کرد.
آقای برادعی که سراپا خیس شده بود، در داخل یک مسجد که به محاصره ماموران پلیس در آمده بود، گرفتار شد. آنها با شلیگ گاز اشک آور از خارج شدن کسانی که در داخل مسجد بودند، جلوگیری کردند.
محمد البرادعی شب گذشته از اتریش به مصر بازگشت. او پیش از ترک اتریش به مقصد قاهره، اعلام کرده بود چنانچه از او خواسته شود، آماده است رهبری تحولات سیاسی مصر را بر عهده گیرد.