نامه علی قلی زاده و مرتضی سمیاری به صادق لاریجانی
کمترین مطالبه روز دانشجو آزادی زندانیان سیاسی است
Mon 6 12 2010
جرس: مرتضي سمياري عضو شوراي مركزي و دبير اجتماعي دفتر تحكيم وحدت و علي قلي زاده عضو شوراي عمومي اين تشكل طي يك نامه سرگشاده به صادق لاريجاني خواهان آزادي دانشجويان زنداني در آستانه 16 آذر شدند.
در بخشي از اين نامه كه يك نسخه از آن در اختيار جرس قرار گرفت، آمده است: " چرا باید امروز با سياست هاي غلط شرايطي ايجاد شود كه دوست و دشمن بگويند دانشگاه های ما شبيه زندان است و سياست هاي نامتعارف حاكم است در حاليكه زندانهای ما مملو از دانشجویان هستند ... آزادی زندانیان سياسي و به ویژه دانشجویان در روز دانشجو کوچکترین مطالبه از سوی هزاران دانشجو در سراسر کشور می باشد، به حق که زندان شایسته اساتید و دانشجویان کشور در دهه چهارم انقلاب شكوهمند و مردمي سال 57 نمی باشد."
مرتضي سمياري عضو شوراي مركزي و دبير اجتماعي دفتر تحكيم وحدت در دي ماه سال گذشته بازداشت و به تحمل 6 سال حبس تعزيري در دادگاه بدوي محكوم شد كه نهايتا حكم سه سال حبس تعزيري براي وي تاييد شد.
علي قلي زاده سخنگوي سابق انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه صنعتي شاهرود و عضو شوراي عمومي دفتر تحكيم وحدت كه به تازگي و بعد از نزديك به يك ماه بازداشت از بند 209 زندان اوين آزاد شده است ، پيش از اين نيز در سال 87 به مدت 18 روز در بازداشتگاه اطلاعات مشهد زنداني بوده است.
قلي زاده فارغ التحصيل رشته مهندسي مكانيك از دانشگاه صنعتي شاهرود است كه علي رغم كسب رتبه 43 در كنكور كارشناسي ارشد سال 1388 از تحصيل در مقطع كارشناسي ارشد محروم و ستاره دار شده است.
متن كامل نامه اين دو فعال دانشجويي به رئيس دستگاه قضائيه را در زير مي خوانيد:
بسم الله الرحمن الرحیم
ریاست محترم دستگاه قضایی حضرت ایت الله صادق لاریجانی
رژیم منحوس پهلوی هر مخالفی را برانداز تلقی می کرد در حالی که بسیاری از جریانهای مخالف، براندازی رژیم را نمی خواستند و ان را مطرح نمی کردند. اما وقتی مبارزه مسلحانه آغاز شد معضلی برای دستگاه امنیتی ایجاد شد که براندازی شامل چه کسانی می شود ،آنها که دست به مبارزه چریکی می برند یا انها که کتاب ممنوعه ای را مطالعه کرده اند.
مرحوم مهندس بازرگان در برخورد با ساواک همواره این نکته را متذکر می شد که اگر قانون رعایت شود مبارزه مسلحانه شکل نمی گیرد و چون راهکاری برای مبارزه قانونی وجود ندارد هر کس ناچارا وارد صف براندازی می شود. ساواک به این نکته توجه نمی کرد زیرا عدم توجه به تعریف جرم سیاسی ، زمینه تسهیل در قلع و قمع مخالفان بود. اما اوج گیری مبارزات مسلحانه ساواک را مجبور کرد که در سال 1355 به تعریف مجدد مفهوم براندازی بپردازد اما دیگرسودی نبخشید و دو سال بعد رژیم شاه سرنگون شد.
حضرت آیت الله لاریجانی:
در اسلام و در فرهنگ قرانی از میثاق فی مابین گفته شده است و به وفاي به عهد توصيه شده است. این میثاق وقتی گسترده شود و مورد وثوق ملت باشد قانون اساسی می شود. اگر قانون اساسی ملاک باشد باید جایگاه مخالف و موافق نیز معلوم گردد بر این اساس مخالفان می توانند حزب و سازمان مربوط به خود را داشته باشند .
بر این اساس اگر گروههای سیاسی به دنبال راهکاری برای تحزب، ازادی بیان و ازادی مطبوعات و... بودند، نمی تواند نیروی برانداز لقب بگیرند ونمی توان با قیاس به این که خواستن ازادی های مصرح در قانون اساسی(فصل سوم) قرار گرفتن در پازل دشمن است مانع از هر عمل سیاسی از گروه هاي مخالف و منتقد شد. وافراد را از ساده ترین امکان که همان حق حیات ,ظهور و بروز متشكل است محروم گردانید.
از سویی قانون اساسی فعلی قانونی بسته به شمار نمی اید زیرا در ان:
حاکمیت توحید ,حاکمیت دین و حاکمیت مردم گنجانده شده است و به تعبیر مهندس سحابی ظرفیت های موجود در همین قانون اساسی چشم گیر است و اين قانون اساسي ظرفيت ها و وجوه مردم سالارانه اي نيز دارد. در هر نظامی اقتدار موجود است و لازم هم هست اما باید این قانون را پاسخ گو کرد. مسئولان را پاسخ گو کرد این همان مسئله ای است که مرحوم نائینی بر ان پافشاری کرده است زیرا تنها خداست که "لا یسئل عما یفعل" می باشد برای انکه رابطه پاسخ گویی بین مردم و مسئولان ایجاد شود لازم است این رابطه به وسیله انتقاد محوری و نه انقیاد محوری تعریف مجدد گردد.
پایه انتقاد در محیط آزاد و اکادمیک دانشگاه شکل میگیرد ،اگر دانشگاه انتقاد نکند پس این مسئولیت بر عهده چه کسی است؟
اگر دانشگاه روحیه منتقد بودن را داشته باشد کشور قدرتمند میشود و شکوفایی شکل میگیرد و توسعه اجتماعي، سياسي و اقتصادي در راستاي منافع ملي و بدون كمترين هزينه سياسي براي مردم و حكومت محقق ميگردد .اینکه امروز دهها تن از دانشجویان دانشگاههاي مختلف كشور در زندان هستند نه در جهت مصالح کشور و نه در راستاي منافع ملي است ونه انکه در جهت تامین امنیت ملی كشور و نظام جمهوري اسلامي است.
همان طور که در قانون اساسی آمده است به بهانه استقلال نمی توان ازادی را محدود کرد و نیز به بهانه ازادی نمی توان امنیت و استقلال ملی را زیر سوال برد. همان طور که در قانون اساسی امده است به بهانه استقلال نمی توان ازادی را محدود کرد و نیز به بهانه ازادی نمی توان امنیت و استقلال ملی را زیر سوال برد.
جالب است بدانید که این خط گروههاي خشونت طلب و دشمنان اين مرز و بوم است که جنبش دانشجویی و مبارزات مدنی در ایران شکل رادیکال و براندازانه به خود بگیرد. ولی وقتی دانشجویی امروز بشنود که آنهایی که تمام سرمایه و جوانی خود را صرف مبارزات قانونی مسالمت آميز و علني کرده اند و دردانشگاه مبلغ این نظریه بوده اند امروز در زندان به سر می برند ایا ناخود اگاه جذب اندیشه های پر زرق و برق براندازانه نخواهند شد؟
چرا باید امروز با سياست هاي غلط شرايطي ايجاد شود كه دوست و دشمن بگويند دانشگاه های ما شبيه زندان است و سياست هاي نامتعارف حاكم است در حاليكه زندانهای ما مملو از دانشجویان هستند؟
آيا اين اتفاق نامبارك در راستاي تامين منافع نظام جمهوري اسلامي است و يا اينكه منافع ملي ما را تامين ميكند؟
حقيقتا كه اين سياست هاي حاكم بر دانشگاه هاي ايران نه در راستاي مصالح نظام است و نه تامين كننده منافع ملي ايرانيان. نه منطبق بر آموزه هاي ديني ماست و نه منطبق بر خواست ملي مردم است.
16 اذر تجلی مبارزات دانشجویان ایرانی علیه استعمار خارجی و استبداد داخلی بوده است ،اگر دانشگاه پویا نباشد جامعه نیز پویایی نخواهد داشت ،دانشگاه مطالبه گر بدون دانشجویان منتقد غیر قابل تصور است
هم اكنون بهاره هدايت ، ميلاد اسدي ، سياوش حاتم ، مجيد توكلي ، محسن برزگر ، سيد ضيا نبوي ، مهديه گلرو ، مجيد دري ، محمد امين وليان ، آرش صادقي ، اسماعيل سلمانپور و سعيد نورمحمدي از اعضاي انجمن هاي اسلامي دانشجويان دانشگاههاي سراسر كشور، عبدالله مومني، علي مليحي، علي جمالي و حسن اسدي زيد آبادي از فعالان سابق دانشجويي و دهها دانشجوي ديگر در زندانهاي مختلف ايران ميباشند. و بعضي از آنها مانند آقايان ضيا نبوي و مجيد دري به اتهامات غيرواقعي و در شرايط بسيار وخيمي در زندان هاي دورافتاده كشور نگهداري ميشوند.
آزادی زندانیان سياسي و به ویژه دانشجویان در روز دانشجو کوچکترین مطالبه از سوی هزاران دانشجو در سراسر کشور می باشد، به حق که زندان شایسته اساتید و دانشجویان کشور در دهه چهارم انقلاب شكوهمند و مردمي سال 57 نمی باشد.
از حضرتعالي به عنوان رئيس دستگاه قضايي كشور انتظار داريم كه مقدمات آزادي دانشجويان زنداني در سراسر كشور خصوصا در آستانه روز دانشجو را فراهم نماييد.
امید است که حضور سلایق و گفتمان های متفاوت در درون دانشگاه زمینه رشد و تعالی کشورمان را فراهم کند.
وسلام من اتبع الهدی
مرتضی سیمیاری – علي قلي زاده
|
|