عصر نو
www.asre-nou.net

شهلا جاهد در زندان اوین اعدام شد

پشت در زندان اوین جمع شده بودیم: گزارشی کوتاه از اعدام شهلا جاهد
Tue 30 11 2010

shahla-jahed.jpg
پشت در زندان اوین جمع شده بودیم: گزارشی کوتاه از اعدام شهلا جاهد

مدرسه فمینیستی (گزارش از شهلا فروزانفر): خانواده شهلا جاهد از ساعت دوازده شب در برابر اوین بودند... مادر پیر وخواهرها و برادر او و حتا همسایه ها و فامیل های دور و نزدیک شهلا جاهد دیشب آمدده بودند.
ساعت 4 صبح، به جمع منتظران پشت در زندان اوین، خبرنگاران و فعالان زنان نیز افزوده شدند. خبرنگاران وقتی از راه رسیدند اعلام کردند، خبر اعدام شهلا جاهد در سایت های دولتی آمده است، این در حالی بود که آن موقع هنوز وکیل او آقای عبدالصمد خرمشاهی و اولیای دم هنوز برای اجرای حکم به داخل زندان نرفته بودند.
ساعت 5 صبح پلیس با اسکورت خانواده لاله سحرخیزان را به داخل زندان هدایت کرد. این رفتار استثنایی بود، زیرا در موارد دیگر شاهد بودیم که اولیای دم خودشان از درب کوچک از میان مردم عبور می کردند.
اجازه ورود ماشین محمد خانی به داخال اوین واقعا بی سابقه بود...
تمام تلفنهای وکلا و قوه قضاییه قطع شد...
عبدالصمد خرمشاهی هنگامی از اجرای حکم بازگشت گفت: شهلا جاهد آرام بالای چوبه دار رفت...
او گفت مادر لاله سحرخیزان قصاص تقاضا کرد و محمد خانی نیز این خواسته را تایید کرد. هر چه وکلا تقاضای بخشش کردند محمد خانی و مادر لاله نپذیرفتند... برادر لاله صندلی را از زیر پای شهلا جاهد کشید...
از هنر مندان سینما خانم مریلا زارعی و کارگردان فیلم شهلا جاهد، مهناز افضلی در جمعی که پشت در زندان اوین جمع شده بودند، حضور داشتند... همه گریه می کردند و این اعدام را باور نداشتند...

برخی از خبرها پس از اعدام شهلا:

ناصر محمد خانی از ایران رفت : ناصر محمد خانی پس از اجرای حکم اعدام شهلا جاهد از ایران رفت.
به گزارش خبرآنلاینناصر محمد خانی بامدادچهارشنبه در مراسم اعدام شهلا جاهد که محکوم به قتل لاله سحرخیزان بود، شرکت کرده و بعد از اجرای مراسم با پرواز از فرودگاه امام تهران را به مقصد قطر ترک نمود.
بامداد امروز در حضور خانواده مقتول شهلا جاهد اعدام شد. فرزند لاله علی رغم گریه های مدام و جیغ و فریادهای وی صندلی اعدام را از زیر پای شهلا کشید.
شهلا جاهد هنگام اعدام التماس کرد: دقایقی قبل شهلا جاهد به اتهام قتل لاله سحر خیزان اعدام شد.
صبح چهارشنبه به وقت محلی شهلا جاهد در محوطه زندان اوین علی رغم تلاش فراوان هیئت صلح و سازش اعدام شد. گفتنی است هنگام اعدام شهلا گریه کرده و بعد از اینکه خانواده مقتول راضی نشد قبل از اعدام به دعا و نیایش پرداخت.
وکيل شهلا جاهد پس از اعدام: محمدخانی آنجا بود هيچ نگفت: عبدالصمد خرمشاهی وکيل شهلا جاهد که در صحنه اعدام امروز صبح وی حاضر بود درگفت وگو با کمپين بين المللی حقوق بشر در ايران گفت: « اصلا باورم نمی شود.حالم خوب نيست. شهلا فقط گريه می کرد هيچ حرفی نزد. رفتم جلو و بهش گفتم حرف بزن اما فقط گريه می کرد. خانواده مقتول تا آخرين لحظه رضايت ندادند. هر کسی که آنجا بود خواست تا آنها گذشت کنند اما متاسفانه نپذيرفتند. ناصر محمدخانی هم بود و هيچ نگفت.»
****

شهلا جاهد در زندان اوین اعدام شد
بی بی سی:
شهلا جاهد، زنی که به جرم قتل همسر ناصر محمدخانی، فوتبالیست ایرانی به مرگ محکوم شده بود، در زندان اوین به دار آویخته شده است.
عبدالصمد خرمشاهی، وکیل خانم جاهد، در مصاحبه با بی بی سی خبر اعدام موکل خود را تایید کرده است.
آقای خرمشاهی سحرگاه چهارشنبه به زندان اوین رفته بود.
شهلا جاهد، قاتل فاطمه (لاله) سحرخیزان همسر ۳۲ ساله ناصر محمدخانی بازیکن سابق تیم ملی فوتبال ایران شناخته شده بود.
خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گزارش می دهد که حکم اعدام وی در حضور قاضی عصمت ‌الله جابری، دادیار اجرای احکام دادسرای امور جنایی تهران، پس از طی تشریفات قانونی، توسط اولیای دم لاله سحرخیزان اجرا شد.
خانم جاهد که خود را همسر موقت (صيغه ای) ناصر محمدخانی معرفی کرده بود، پس از چند ماه بازجویی به قتل همسر دائم وی اعتراف، اما سپس در دادگاه گفت به این جهت به قتل اقرار کرده بود که ناصر محمدخانی به او گفته بود "تو اعتراف کن، آبروی من در خطر است."
به گزارش ایسنا، این حکم پس از گذشت حدود هشت سال و در پی تایید دیوان عالی کشور و موافقت رییس قوه‌ قضاییه، ساعت پنج صبح روز چهارشنبه، ۱۰ آذرماه، در محوطه داخلی زندان اوین اجرا شد.
ماجرای قتل همسر ناصر محمدخانی چند سال پیش از گزارش های پرخواننده صفحه حوادث روزنامه های ایران بود.
ایسنا از قول عبدالصمد خرمشاهی می نویسد: "مسوولانی که از دستگاه قضایی در مراسم اجرای حکم حضور یافته بودند تمام تلاش خود را برای اخذ رضایت از اولیا دم به کار گرفتند اما متاسفانه نتیجه بخش نبود."
به گفته وی، "شهلا در لحظات آخر با التماس و گریه از خانواده لاله سحرخیزان می‌خواست که از قصاص او گذشت کند" و می افزاید که موکلش در لحظه اجرای مجازات فقط دعا می‌خواند.
آیت الله شاهرودی، رئیس پیشین قوه قضائیه ایران در بهمن ماه ۱۳۸۶ اعلام کرد که پرونده شهلا جاهد دارای ایرادهای شکلی و ماهویست و باید تحقیقات درباره قتل از ابتدا آغاز شود و قاضی دیگری به پرونده رسیدگی کند.
اجرای حکم اعدام وی به دستور مقام های ارشد قوه قضائیه دست کم سه بار متوقف شده بود.
پیش از این سازمان عفو بین الملل در بیانیه ای خواهان توقف اجرای حکم اعدام شهلا جاهد شده بود.
در بیانیه این سازمان آمده نه تنها اعدام حکمی غیر انسانی است بلکه در پرونده خانم جاهد نکته هایی وجود دارد که باعث شده در مجرم بودن وی شبهه ایجاد شود.
فیلم مستند "کارت قرمز"، به کارگردانی مهناز افضلی درباره ماجرای جنجالی شهلا جاهد، ساخته شده که رابطه او را با ناصر محمدخانی بررسی می کند.
*******

ساعت 5 بامـداد امـروز
«شهــــلا جــــاهد» قصـاص شـد
پسر ناصر محمدخانی صندلی را از زیر پای شهلا کشید و شهلا جان داد

عصر ايران : شهلا درآخرین لحظاتی که طناب دار به گردنش آویخته می شد، نه با ناصرمحمدخانی صحبت کرد و نه حتی به وی نگاه کرد. ناصر سرش پایین بود و چیزی نمی گفت. در نهایت پسر ناصرمحمدخانی صندلی را از زیر پای شهلا کشید و شهلا جان داد. خرمشاهی وکیل شهلا گفت موکلش راز سر به مهری را با خود برد.
عبدالصمد خرمشاهی وکیل مدافع شهلا جاهد به «خبرآنلاین» گفته است که تلاش‌ها برای جلب رضایت خانواده‌ی مقتول نتیجه نداده است و آن‌ها اصرار به اجرای حکم داشتند. مادر لاله سحرخیزان گفته است که این حق بچه‌های لاله است. ناصر محمدخانی نیز کاملا بی‌تفاوت بوده و فقط نگاه می‌کرده است.
به گفته‌ی خرمشاهی، به خواست شهلا جاهد، رحیمی رییس روابط عمومی قوه‌ی قضاییه بیش از ۴۵ دقیقه با وی صحبت کرده و از او خواسته هر چه می‌خواهد بگوید. ولی شهلا جاهد گفته که حرفی برای گفتن ندارد. خرمشاهی معتقد است که به این ترتیب موکلش راز سر به مهری را با خود برده است.
عصر ایران: به گزارش خبرنگار ما از محل اعدام، هیئت صلح و سازش 45 دقیقه با خانواده مقتول صحبت کرد اما فایده ای نداشت و مادر لاله رضایت نداد. رحیمی که از طرف قوه قضاییه آمده بود تا شاهد اجرای حکم باشد به شهلا گفت در اخرین لحظه آیا حرفی برای گفتن داری؟ وی جواب داد اگر حرفی داشتم در این 9 سال می زدم.
شهلا درآخرین لحظاتی که طناب دار به گردنش آویخته می شد، نه با ناصرمحمدخانی صحبت کرد و نه حتی به وی نگاه کرد. ناصر سرش پایین بود و چیزی نمی گفت. ر نهایت پسر لاله سحرخیزان صندلی را از زیر پای شهلا کشید و شهلا جان داد.
اخیرا کمیته‌ی بین‌المللی وکلای حقوق بشر در بیانیه‌ای اعلام کرده بود که دلایل تازه‌ای مبنی بر بیگناهی شهلا جاهد وجود دارد. طبق این بیانیه، دلایلی به نفع شهلا جاهد وجود داشته که به عمد جمع‌آوری نشده است. این بیانیه همچنین حاکی از آن بود که از همان ابتدای تحقیقات، آثار جرم پاکسازی شده است، دلایلی که نشان می‌داده شهلا جاهد بیگناه است.
روز گذشته سازمان عفو بین‌الملل نیز در بیانیه‌ای از مقام‌های قضایی ایران خواسته بود حکم اعدام شهلا جاهد را لغو کنند. مالکوم اسمارت، مسئول بخش خاورميانه و شمال آفريقای عفو بين‌الملل گفته بود: «در پرونده شهلا جاهد دلايلی وجود دارد که نشان می‌دهند صدور حکم اعدام برای او اشتباه بوده است.»
مسئول بخش خاورميانه و شمال آفريقای سازمان عفو بين‌الملل همچنین گفته است که روند دادرسی پرونده شهلا جاهد منصفانه نبوده و وی در دوران بازداشت در انفرادی احتمالا برای اعتراف به قتل زیر فشار قرار گرفته است.
*****

در خواست عفو بين الملل برای توقف حکم اعدام شهلا جاهد
رادیو فردا:
در حالی که وکيل وکيل شهلا جاهد، متهم به قتل همسر فوتباليست سابق ايران، از اجرای حکم اعدام وی در روز چهارشنبه در اوين خبر داده است، سازمان عفو بين الملل خواستار توقف اين حکم اعدام شده است.
شهلا جاهد متهم است که در سال ۱۳۸۱ با ضربات چاقو همسر ناصر محمد خانی، فوتباليست ملی پوش سابق ايران، را به قتل رسانده است.
مالکوم اسمارت، مسئول بخش خاورميانه و شمال آفريقای سازمان عفو بين الملل، می گويد حکم اعدام نشاندهنده نقض کامل حقوق بشر و ظالمانه ترين، غير انسانی ترين و پست ترين نوع مجازات است.
ملکوم اسمارت می گويد: در پرونده شهلا جاهد دلايلی وجود دارد که نشان می دهد وی را به اشتباه به اعدام محکوم کرده اند.
مسئول بخش خاورميانه و شمال آفريقای سازمان عفو بين الملل تصريح می کند: باور داريم که شهلا جاهد از دادگاهی منصفانه برخوردار نبود بوده و احتمالا در دوران بازداشت در انفرادی مجبور به «اعتراف» به قتل شده است.
ملکوم اسمارت می افزايد: شهلا جاهد سپس اعترافات خود را پس گرفت، اما دادگاه اين اعترافات را به عنوان شواهد عليه وی پذيرفت.
عبدالصمد خرمشاهی، وکيل مدافع شهلا جاهد اعلام کرد صبح سه شنبه به دايره اجرای احکام رفته و زمان اجرای حکم به او ابلاغ شده و به او اطلاع داده اند که قرار است موکلش روز چهارشنبه در زندان اوين به دار آويخته شود.
آقای خرمشاهی به خبرگزاری دانشجويان ايران، ايسنا، گفته است: «تا پيش از امروز از زمان اجرای حکم اطلاعی نداشتم حتی در تماسی که پيش از اين با واحد اجرای احکام دادسرای امور جنايی داشتم به من اعلام شد که اين حکم به اين زودی‌ها اجرا نخواهد شد اما در کمال تعجب در ابلاغيه صادره زمان اجرای حکم فردا اعلام شده است.»
عبدالصمد خرمشاهی اضافه کرده است: «خانواده شهلا و تعدادی از گروه‌ها و افراد هنوز پيگير جلب رضايت اوليای دم هستند اميدواريم که در اين ساعات پايانی حداقل به خاطر رضای خدا، اوليای دم از اجرای حکم قصاص او بگذرند.»
ساعت دو بعدازظهر روز ۱۷ مهرماه سال ۸۱، لاله سحرخيزان، همسر ۳۲ ساله ناصر محمدخانی، مربی وقت تيم پرسپوليس در غياب دو فرزند و همسرش به قتل رسيد. همان روزهای اول شهلا جاهد، همسر صيغه‌ای ناصر محمدخانی که مظنون به قتل بود، بازداشت شد. يازده ماه از بازداشت شهلا جاهد گذشت و در اين مدت ناصر محمدخانی دو بار بازداشت شد اما شهلا جاهد اعتراف نکرد.
شهلا جاهد سرانجام به قتل لاله سحرخيزان اعتراف کرد و پس از بازسازی صحنه در حضور خبرنگاران و قاضی پرونده، روانه زندان شد.
اما پس از برگزاری چند جلسه محاکمه، متهم که پيش از اين با صراحت به قتل اعتراف کرده بود، تمامی گفته های خود را انکار کرد و گفت که هيچ دخالتی در قتل نداشته است و تنها بخاطر ناصر محمدخانی و علاقه ای که به او داشته، به قتل اعتراف کرده است.
ناصر محمدخانی و خانواده لاله سحرخيزان به نيابت از دو فرزند خردسال مقتول، برای شهلا جاهد درخواست قصاص کردند. پرونده با اعتراض شهلا و وکيلش عبدالصمد خرمشاهی، به ديوان عالی کشور ارسال و حکم صادره تاييد شد.
در شهريور ماه امسال، پس از ۹ سال، شهلا جاهد در نامه ای به رييس قوه قضاييه خواستار تعيين تکليف خود شد و در اين نامه اعلام کرد که ۹ سال زندان او را خسته کرده است زيرا علاوه بر حکم قصاص، به سه سال زندان هم محکوم شده که اکنون ۶ سال بيشتر از مدت محکوميت در زندان مانده است.
آيت الله صادق لاريجانی، رييس قوه قضاييه پس از مطالعه و بررسی نهايی پرونده شهلا جاهد، اجازه اجرای حکم اعدام را صادر کرد و پرونده خانم جاهد از دفتر نظارت و پيگيری قوه قضاييه به اجرای احکام دادسرای امور جنايی تهران ارسال شده تا پس از تشريفات قانونی، در صورت اصرار اوليای دم برای مجازات مرگ، او به دار آويخته شود.