حضور زنان در انتخابات ریاست جمهوری در ایران
مریم بهروزی دبیر کل جامعه راه زینب از مسئله کاندیداتوری خود در انتخابات می گوید
Tue 11 11 2008
مدرسه فمنیستی :با نزدیک شدن به انتخابات دوباره حضور یا عدم حضور زنان در انتخابات ریاست جمهوری در محافل مطرح شده است.د ر این باره زنان فعال سیاسی رویکردهای متفاوتی دارند و عموما مسئله جنسیت را بعنوان شرط در انتخاب رییس جمهور صحیح نمی دانند.
مریم بهروزی دبیر کل جامعه راه زینب از مسئله کاندیداتوری خود در انتخابات می گوید اگرچه برخي از تشكلها خواهان ورود من به عرصه نامزدي انتخابات رياست جمهوري به عنوان يك خانم بودهاند، اما من ورود خود در اين عرصه را در حال حاضر درست نميدانم. وي همچنین با بيان اينكه " رجل سياسي در قانون به معناي مرد سياسي نيست بلكه به معناي يك شخصيت سياسي است" در ادامه گفت: براي زنان هم هيچ منعي وجود ندارد كه وارد عرصه انتخابات رياست جمهوري شوند.
دبيركل جامعه زينب(س) افزود: برخي احزاب و تشكلها از من خواستند كه وارد اين عرصه شوم و به من گفتند كه ما ميخواهيم شما را نامزد كنيم اما من هنوز به فكر اين موضوع نيستم اگر ديگران ورود زنان در عرصه رياست جمهوري را مطرح كنند و حتي از من به عنوان يك مصداق نام ببرند، خوب است اما من خود حداقل در شرايط كنوني درست نيست كه وارد اين عرصه شوم.
اعظم طالقانی نیز که نخستین زنی است که بعد از انقلاب برای انتخابات ریاست جمهوری اعلام کاندیداتوری کرده در سخنرانی دانشگاه شیراز پاسخ به نظرخواهی دانشجویی در رابطه با این بند از قانون اساسی که نامزدها و کاندیداها باید از رجال باشند، عنوان کرد: «در دنیای امروز جنسیت مطرح نیست. صلاحیت به تواناییهاست. آن چیزی که هست آقایان از به قدرت رسیدن خانمها میترسند. این را بهراحتی خانمهای اصولگرا هم میگویند. خانم صفاتی کاندیدای مجلس خبرگان میشود، از محل ثبتنام تا خانه به او تماس گرفته میشود که از کاندیداتوری خود انصراف بدهد. حرف اصلی ما این است، خدا در قرآن جنسیت برایش مهم و مطرح نیست. شما چهکارهاید؟».
به گزارش گویا نیوز زهرا اشراقی با اشاره به مصوبه مجلس خصوص قانون انتخابات رياست جمهوری و حضور نظاميان در اين انتخابات گفت: با مصوبه جديد مجلس نشان داده شد که قوانين الهی نيستند و میتوان آنها را تغيير داد به همين دليل قانون رجل سياسی که مانع از حضور زنان در انتخابات رياست جمهوری شده است نيز میتواند تغيير يابد زيرا مطمئنا حضور زنان در انتخابات رياست جمهوری کمخطرتر از حضور نظاميان است.
اشراقی همچنين در خصوص احتمال کانديداتوریاش در انتخابات آينده نيز گفت: احتمال حضورم در انتخابات آينده دور از ذهن نيست.