عصر نو
www.asre-nou.net

اعلاميه هيات سياسی ـ اجرائی سازمان فدائيان خلق ايران(اکثريت)
به مناسبت شکست نئوکانها و پيروزی باراک اوباما

مردم امريکا به "تغيير" رای دادند!


Thu 6 11 2008

aksariat.jpg
باراک اوباما در انتخابات رياست جمهوری امريکا پيروز شد و برای اولين بار يک سياه پوست به کاخ سفيد راه يافت. پيروزی باراک اوباما، پيروزی نسل جوان، جامعه غير سفيد پوست بومی امريکا، طبقات پائين و متوسط جامعه و نشانگر اراده اکثريت مردم امريکا برای برون رفت از وضعيت نامطلوبی بود که نئوکانها برای اين کشور به وجود آورده بودند. مردم خواهان دگرگونی سياستهای دولت امريکا در عرصه ملی و بين المللی بودند و به "اميد"، "اراده" و "تغيير" که شعارهای سه گانه باراک اوباما در انتخابات بود، رای دادند.
مردم امريکا به اين دريافت رسيده بودند که "زمان تغيير فرارسيده است". از اين رو اکثريت مردم از رای دادن به جان مک کين اجتناب ورزيدند. به باور آنها جان مک کين نه سمبل "تغيير"، بلکه ادامه دهنده سياستهای بوش بود و با انتخاب اوباما صراحتا اعلام کردندکه نمی خواهند جامعه امريکا در همان راهی هدايت شود که بوش پدر و پسر پيش بردند و اين همه در امريکا و در سطح جهان مشکل آفريدند.
پيروزی باراک اوباما با استقبال گسترده جامعه جهانی روبرو گشت. جامعه جهانی همانند مردم امريکا خواهان "تغيير" در سياستهای دولت امريکا هستند و انتخاب باراک اوباما را به فال نيک گرفته اند. انتظار همگان اين است که او با جامعه جهانی سازگاری نشان دهد، از گفتمان جنگ طلبانه، از تکروی و زورگوئی فاصله گيرد و با خواست مردم جهان مبنی بردمکراتيزه کردن نهادهای بين المللی همراه شود.
پيروزی باراک اوباما به منزله شکست سياسی نئوکانها است. بی ترديد شکست نئوکانها برای نيروهای صلح دوست، آزاديخواه و دمکرات و برای ميليونها انسان در امريکا و جهان که از سياستهای فاجعه بار آنها زيان ديده اند، شادی آور است. سياست نئوکانها در داخل امريکا و در سطح جهانی فاجعه بار بود. سياستی که در امريکا به بی خانمانی ميليونها انسان انجاميد و در سطح جهان در فاصله زمانی کوتاه به دو جنگ خانمان برانداز منجر گرديد. نئوکانها با راه انداختن دو جنگ که دهها هزار کشته و ميليونها آواره در پی داشت و هزاران امريکائی را قربانی گرفت، ضربه سنگينی به صلح جهانی و به منطقه خاورميانه وارد آوردند. آنها با نام "دمکراسی" به اشغال کشورها برآمدند، زندانهای خلیج گوآنتانامو و ابوغریب را راه انداختند، زندانيان را شکنجه کردند و تحت پوشش مبارزه با بنيادگرائی، عملا بنيادگرائی اسلامی را در منطقه تقويت نمودند.
سياستهای نئوليبراليستی که نئوکانها مروج آن بودند، در اين دوره، بحران بزرگ مالی را آفريد که خسارت زيادی به اقتصاد امريکا و جهان زد و به افزايش فقر و بيکاری انجاميد. بی ترديد کارنامه نئوکانها در زمينه حقوق مدنی، حقوق بين المللی، محيط زيست و در عرصه سياستهای اقتصادی و جهانی به شدت منفی است.
نئوکانها مشکلات عديده ای را در داخل امريکا و در سطح جهان برای باراک اوباما به ارث گذاشته اند. چالش بين دو دولت امريکا و جمهوری اسلامی يکی از اين مشکلات است. در دوره رياست جمهوری بوش، سايه جنگ همواره بر کشور ما سنگينی می کرد. مردم کشور ما نگران بودند که اصرار سران رژيم ايران بر تداوم غنی سازی اورانيوم و سياستهای تنش زا و نابخردانه آنها، دستاويزی باشد برای نئوکانها که کشور ما را به کام جنگ بکشانند.
باراک اوباما با مواضعی که در جريان انتخابات نسبت به ايران اتخاذ کرده، اين انتظار را به وجود آورده است که دولت امريکا از گفتمان تهديد نظامی ايران فاصله گيرد و بر سياست های صلح آميز پای فشارد و فضای مساعدی را در مناسبات بين دو کشور فراهم آورد. تداوم خصومت بين دو دولت، به زيان منافع ملی هر دو کشور است و سران رژيم ايران از خصومت ورزی با امريکا بيشترين بهره را برای سرکوب مخالفين و منتقدين گرفته اند.
دولت بوش و جمهوری اسلامی با عمده کردن بحران هسته ای عملا مسئله حقوق بشر در ايران را به سايه برده اند. در حاليکه در کشور ما حقوق بشر به وجه خشنی توسط جمهوری اسلامی نقض می شود. اميد است که باراک اوباما به وعده انتخاباتی خود پايبند بماند، راه را برای مذاکرات مستقيم دو دولت باز کند، به خصومت ديرينه بين دو کشور پايان دهد، فضای مساعدی را برای حل بحران هسته ای فراهم آورد و مسئله نقض حقوق بشر را در به عنوان يکی از محورهای اصلی سياستهای خود در رابطه با جمهوری اسلامی قرار دهد.

هيات سياسی ـ اجرائی سازمان فدائيان خلق ايران(اکثريت)
16 آبان 1387(6 نوامبر 2008)