عبدالله مومنی :

خاتمی در شكاف میان حاكمیت و مردم جانب حكومت را گرفت

كلید برخوردهای قضایی ، امنیتی و انضباطی بی سابقه با دانشجویان در دوره اصلاحات زده شد

 

ادوار نیوز : در پی دیدار سید محمد خاتمی با اعضای طیف سنتی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشكی كه طی آن دیدار وی انتقادات شدیدی را به بدنه جنبش دانشجویی وارد ساخت ، عبدالله مومنی دبیر سابق دفتر تحكیم وحدت و سخنگوی فعلی سازمان دانش آموختگان ایران اسلامی (ادوار تحكیم ) در گفتگویی با خبرنگار ادوار نیوز نسبت به سخنان محمد خاتمی موضع گیری كرد .

عبدالله مومنی گفت : مجموعه دفتر تحكیم در ابتدا بزرگترین مدافع و هوادار خاتمی و در حركت دوم خرداد به عنوان موثرترین نیرو مطرح بود .

مومنی گفت : متاسفانه تجربه حضور اصلاح طلبان در قدرت نشان داد كه گرچه در ابتدای اصلاحات خاتمی با تكیه بر شعار اجرای كامل قانون اساسی توانست امبدهایی برای اصلاح را طرح كند ،‌ اما گذر زمان و تجربه حضور ایشان در قدرت نشان داد كه قانون اساسی موجود نه تنها ظرفیت دموكراتیزه شدن را ندارد بلكه چارچوب های حقوقی فعلی از ظرفیت بالایی برای تقویت اقتدارگرایی و نقض حقوق شهروندان و كنار زدن خواسته های دموكراتیك مردم برخوردار است ‏.

مومنی افزود : قانون اساسی جمهوری اسلامی هم در منابع و هم در ساختار تقنینی و هم در اجرا دارای ضعف ها و كاستی های بنیادین است و به هیچ عنوان نمی توان بر اساس اصول بنیادی آن فعالیت و تلاش سیاسی برای دموكراتیزه كردن ساختار قدرت را پایه ریزی كرد .

دبیر تشكیلات سازمان ادوار تحیكم در ادامه گفت : در شرایطی كه نیروهای آزادی خواه و تحول طلب به ویژه دانشجویان به دور از تاكید بر روش های از پیش شكست خورده به دنبال چاره اندیشی بودند ‏‌و از آن زمانی كه دانشجویان و روشنفكران تحول طلب از حمایت خود نسبت به اصلاات حكومتی كناره گرفتند و به نقد اصلاح طلبان و استراتژی آنها پرداختند ، اصلاحات به یك بازی فرمایشی و حكومتی تبدیل شد و اصلاح طلبان آنچنان به عقب نشینی در برابر حریف تن دادند كه نتیجه آن چیزی جز تثبیت پایه های اقتدار گرایی در كشور نبود .

عبدالله مومنی در بخش دیگری از گفتگوی خود با ادوار نیوز با اشاره به شعار عبور از خاتمی كه انتقادات زیادی را از سوی اصلاح طلبان درون قدرت نسبت به فعالان دانشجویی به همراه داشت گفت : طرح ایده عبور از خاتمی نتیجه پایبندی نیروهای دانشجویی به اصول و آرمانهای ملت ایران بود .

وی افزود : زمانی كه آقای خاتمی و حركتش در تضاد با اصول مطرح شده و شعار جنبش اصلاحات مبنی بر عبور از شخصیت محوری و تاكید بر جامعه مدنی و حقوق شهروندی ، قرار گرفت و از زمانی كه در شعارهایمان بیان كردیم كه برای هیچ فرد زمینی تقدس قایل نیستیم ، طبیعی است كه تنها معیارمان برای حركت ، پایبندی به اصول اخلاقی ، وفای به عهد و میثاق بسته شده با مردم و دانشجویان باشد .

عضو شورای مركزی سازمان ادوار تحكیم تصریح كرد : آقای خاتمی قرار بود مدافع حقوق طیف محذوف جامعه و مطالبات خاموش مردم در داخل ساختار قدرت باشد نه اینكه به عنصر توجیه كننده عملكرد نادرست حاكمان تبدیل شود در واقع حضور خاتمی در قدرت حاصل شكاف بین مردم و حاكمیت بود كه در این میان خاتمی جانب حا كمیت را گرفت و با عملكرد خویش زمینه دوری هرچه بیشتر مردم و دانشجویان را از خویش فراهم كرد .

وی گفت : زمانی كه آقای خاتمی به جای عمل به خواسته های بدنه اجتماعی اصلاحات در خدمت ساختار و حاكمیت موجود بوده است چه انتظاری است كه دانشجویان سرنوشت خود را به فردی كه وفای به عهد نكرد و به میثاق خود با مردم وفادار نبود گره بزنند .

سخنگوی سازمان ادوار تحكیم در ادامه این گفتگو با اشاره به اینكه خاتمی محصول دوم خرداد بود گفت : خطای استراتژیك اصلاح طلبان این بود كه خاتمی را شاغول اطلاحات می دانستند و اصلاحات را نسبت به او می سنجیدند و در نتیجه عملكرد این چنینی ، در داخل ساختار قدرت بود كه حاصل توسعه سیاسی آٌقای خاتمی روی كارآمدن دولت بنیادگرای فعلی است .

مومنی در پاسخ به این گفته خاتمی كه « امروز رادیكالیسم در ایران سازمان‌یافته‌تر از دیروز است » گفت : وضعیتی كه آقای خاتمی از آن ابراز نگرانی می كند نتیجه مستقیم حضور و عملكرد ایشان در قدرت و عدم تقویت نهادهای مدنی توسعه یافته در جامعه است .

دبیر سابق دفتر تحكیم وحدت همچنین با اشاره به تجلیل محمد خاتمی از طیف سنتی انجمن اسلامی دانشگاه تهران گفت : تجلیل امروز آقای خاتمی از طیف سنتی انجمن اسلامی دانشگاه تهران كه حتی در شرایط كنونی نیز هیچگونه موضع انتقادی نسبت به حكومت نداشته و حتی در محیط دانشگاه نیز انتخابات خود را به صورت كاملا بسته و گزینشی برگزار می كند و به طور كلی ناخرسندی ایشان از مواضع جنبش اصیل دانشجویی در ایران از آن جهت است كه وی و اطلاح طلبان حكومتی نگاهشان به جریان دانشجویی به مثابه پیاده نظامی است كه آن را تحت هر شرایطی موظف به حمایت بی چون و چرا از یكی از گروه های داخل حكومت می دانند ‏‌، در حالی كه واقعیت آن است كه دعوای جریان دانشجویی دعوای قدرت برای یكی از دو جناح نبوده بلكه اصرار بر آرمانهای ملت بوده است .

 مومنی همچنین با اشاره به سخنان آقای خاتمی در دیدار اخیر خود با طیف سنتی انجمن اسلامی دانشگاه تهران كه گفته بود : « نظر من هم همین بوده و هست كه باید تشكل‌های دیگر در دانشگاه فعالیت قانونی داشته باشند» یادآور شد : آقای خاتمی حتما به خاطر دارند كه نه تنها در زمان ایشان هیچ تلاشی برای به رسمیت شناختن فضای متكثر در دانشگاه صورت نگرفت بلكه دفتر تحكیم و انجمن های اسلامی به عنوان تنها نمایندگان واقعی مطالبات دانشجویان با انواع محدودیت ها و تنگ نظری ها مواجه شدند و كلید برخوردهای قضایی ، امنیتی و انضباطی بی سابقه با دانشجویان در دوره اصلاحات زده شد .

عبدالله مومنی در پایان این گفتگو خاطرنشان كرد : به نظر می رسد آقای خاتمی و اصلاح طلبان همراه ایشان در سالهای حضور در قدرت ، به دنبال فضا سازی برای حضور مجدد ایشان در عرصه سیاسی و بازسازی جایگاه از دست رفته ایشان در جامعه دانشگاهی هستند ‏، اما به نظر می رس لازمه این كار نه پناه بردن به طیف های سنتی جامعه و دانشگاه و نه افتادن در دام واژه ها و مفاهیمی كه بیشتر به بازی واژه ها می ماند است . بلكه اگر جریان اصلاحات می خواهد در سپهر سیاسی ایران به عنوان یك نیروی تاثیرگذار باقی بماند ، نقد جدی عملكرد گذشته برای این جریان یك ضرورت تاریخی است و در غیر اینصورت فرافكنی شكست و خطاهای استراتژیك خودشان به دانشجویان و سایر اقشار و طیف های جامعه ره به جایی نخواهد برد و حتی بیش از گذشته و نسبت به وضعیت منفعل كنونی شان ، ناكارآمد تر شده و زمینه حذف كامل خود را از صحنه سیاسی ایران فراهم می كنند.