پنجشنبه ۲۹ اسفند ۱۳۸۱ - ۲۰ مارس ۲۰۰۳

اتحاديه​ اروپا از وضعيت حقوق بشر در ايران انتقاد کرد

با رای دادگاه انقلاب؛ امير فرشاد ابراهيمی مجددا محکوم شد

عليرضا جباری عضو کانون نويسندگان ايران مجددا بازداشت شد

پنج تن از دانشجويان دانشگاه يزد به دادگاه انقلاب احضار شدند

اعتراض انجمن اسلامی دانشگاه علم و صنعت نسبت به محکوميت دانشجويان

جشن چهارشنبه سوری مردم مشهد به تظاهرات ضد حکومتی تبديل گرديد !

خانواده عبدی به تحصن خود پايان دادند

آخرين وضعيت علی افشاری، منوچهر محمدی و يوسفی اشکوری

عبدالله مومنی: در سال جديد به انسجام تحکيم وحدت می پردازيم

آزادی موقت مهندس طبرزدی از زندان

ادامه بازداشت منتقدين سينمايی : تاکنون ۱۳ تن دستگير شده اند

 

اتحاديه​ اروپا از وضعيت حقوق بشر در ايران انتقاد کرد

قطعنامه ​يی در جهت محکوم کردن ايران  از سوی اتحاديه​ی اروپا به سازمان ملل ارائه نخواهد شد

اتحاديه​ی اروپا روز گذشته (سه​شنبه) چين و ايران را به نقض حقوق بشر متهم کرد، ولی اعلام نمود که انتقاد نسبت به هيچ يک از اين دو کشور را در جلسه​ی آينده​ی سازمان ملل مطرح نمی​کند.

به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران، خبرگزاری آسوشيتدپرس با مخابره​ی خبری در مورد نظر اتحاديه​اروپا درباره​ی حقوق بشر در ايران مدعی شد؛ که وزرای امور خارجه​ی اتحاديه​ی اروپا اعلام کرده است:« ما از بابت حقوق بشر در ايران نگران هستيم، وقتی هنوز نقض حقوق بشر در اين کشور را شاهديم!»

آن​ها ادعا کرده​اند که شکلات آزادی عقيده و بيان در مطبوعات و محدوديت​های دانشجويان، روشنفکران، خبرنگاران و اصلاح​طلبان در مجلس شورای اسلامی ايران ادامه دارد.

اتحاديه​ی اروپا همچنين از ​ايران به دليل اين که هنوز حکم اعدام و به ويژه سنگسار و اعدام در ملاء عام را به کار می​بندد، انتقاد کرده است.

اين گزارش هم​چنين اضافه می​کند که وزرای امور خارجه​ی اتحاديه​ی اروپا نگرانی خود را نسبت به "اهميت ندادن به حقوق بشر" در چين اعلام کردند و در اين باره به مواردی از قبيل حکم اعدام، شکنجه و بازداشت​های خودسرانه اشاره کردند.

با اين حال اتحاديه​ی اروپا اعلام کرده است که قطع​نامه​يی در جهت محکوم کردن هيچ يک از اين کشورها به سازمان ملل تقديم نخواهد کرد.

 

با رای دادگاه انقلاب؛ امير فرشاد ابراهيمی مجددا محکوم شد

شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران امير فرشاد ابراهيمی را به عنوان حمل و نگهداری کلت کمری به پانزده ماه حبس محکوم کرد.

ابراهيمی پس از آن که با حضور در دادگاه، فتوکپی دادنامه خود را دريافت کرد، در تشريح وضعيت خود به خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، گفت: در حالی که اتهام حمل اسلحه را رد کرده​ام، تعجب​آور است که بر چه اساس اثبات کرده​اند که اسلحه داشته​ام؟

وی مدعی شد: قاضی پرونده عنوان کرد که من هيچ مدارکی دال بر اثبات بی​گناهی خود ارائه نکرده​ام، لذا مرا محکوم کرد.

ابراهيمی تصريح کرد: دادگاه به خاطر محتويات پرونده و فقدان دلايل کافی، درباره اتهام مشارکت و اقدام در تشکيل دسته​جات سياسی حکم تبرئه مرا داد.

وی توضيح داد: شکايتی که از فلاحيان به عنوان وزير وقت اطلاعات در رابطه با مسائل اداری و مشکلاتی که در اين وزارتخانه برايم پيش آمد، طرح کردم در ديوان عدالت اداری مطرح است. هم چنين شکاياتم از عليزاده رييس کل دادگستری تهران و روح​الله حسينيان در دادسرای ويژه روحانيت مطرح شد، ولی در دادگاه ويژه هنوز به نتيجه نرسيده است.

 

عليرضا جباری عضو کانون نويسندگان ايران مجددا بازداشت شد

عليرضا جباری، مترجم و عضو کانون نويسندگان ايران بار ديگر دستگير شد. همسر جباری روز دوشنبه با اعلام اين خبر به خبرگزاری دانشجويان ايران گفت همسرش دوباره​ی به اداره اماکن نيروی انتظامی احضار شده و از آن زمان خبری از وی در دست نيست. وی گفت: از همسرش که روز گذشته به اداره اماکن رفته، هيچ اطلاعی ندارد و پی​گيری​هايش برای کسب اطلاع از محل او نيز به نتيجه نرسيده است. اين گزارش می افزايد تا روز سه شنبه، خانواده جباری همچنان از محل نگهداری وی بی اطلاع بوده اند.

عليرضا جباری پيش از اين نيز توسط اداره اماکن نيروی انتظامی دستگير شده و مدتی را در زندان به سر برده بود.

امير عباس فخرآور با ضرب و شتم به زندان منتقل شد

بر اساس احضاريه همراه با تهديد روز دوشنبه دادگاه انقلاب در مورد امير عباس فخرآور که در تماسی تلفنی با منزل وی از سوی دادگاه انقلاب شعبه ۲۶ انجام شده بود و خانواده وی را تهديد کرده بودند که در صورتی که فخرآور خود را روز سه شنبه تسليم دادگاه نکند پدر وی را بازداشت خواهند کرد، اميرعباس فخرآور روز گذشته به دادگاه انقلاب شعبه ۲۶مراجعه کرده و بنابر گزارش شاهدين عينی بلافاصله به روش وحشيانه ای همراه با ضرب و شتم توسط گماشتگان سرکوبگر به زندان منتقل شده است.

 

پنج تن از دانشجويان دانشگاه يزد به دادگاه انقلاب احضار شدند

پنج تن از دانشجويان و فعالان سياسی دانشگاه يزد به دادگاه انقلاب اسلامی اين شهر احضار شدند.

به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، در پی تجمع دانشجويان دانشگاه يزد و برگزاری تريبون آزاد در اعتراض به لغو مجوز سخنرانی دکتر پيمان که قرار بود هفته​ی گذشته به دعوت انجمن پيرو خط امام (ره) ​برگزار شود، پنج تن از دانشجويان به دادگاه انقلاب احضار شدند.

يک مقام مسوول در دانشگاه يزد نيز با تاييد مطلب فوق، علت احضار آنان را ضرب و شتم دانشجويان عضو بسيج دانشجويی دانشگاه و توهين به مقام رهبری ذکر کرد. حجت​الاسلام مختاری، رييس دادگستری استان يزد، در اين مورد صحبت نکرد.

 

اعتراض انجمن اسلامی دانشگاه علم و صنعت نسبت به محکوميت دانشجويان

دانشجويان اسلامی دانشجويان دانشگاه علم و صنعت در نامه​ای به وزير علوم،تحقيقات و فن​آوری، به دخالت واحدهای حراست در مسايل دانشجويان اعتراض کرد.

به گزارش گروه دريافت خبر ايسنا، در بخشی از اين نامه، آمده است: «برخورد با دوستان فعال ما در انجمنهای اسلامی دانشگاه​های مشهد، زابل، شهيد بهشتی، تربيت مدرس و... که با سرعت در حال گسترش به ديگر دانشگاه​ها است حکايت از برنامه​ای از پيش تعيين شده برای زمين​گير کردن نهاد انجمن​های اسلامی و دفتر تحکيم وحدت به عنوان مهمترين تشکل دانشجويی مدافع حقوق ملت و حراست از آزاديهای شهروندان دارد، راستی چرا بايد در حالی که متهمان پرونده​های مفاسد اقتصادی از مجازات می​رهند، فرزندان برگزيده ملت در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی به اخراج، تعليق و تبعيد محکوم شوند. قطعا فعالان انجمنهای اسلامی بر اساس آرمانهای متعالی خود همچنان حاضر به پرداخت هزينه​های لازم در مسير راه سرفرازانه آزادی خواهی و دموکراسی طلبی هستند؛ اما در اين ميان مسووليت دولتمردان دولت اصلاحات در وزارتخانه​ علوم، تحقيقات و فن​آوری چه خواهد شد که در ازای هزينه​های گزاف جنبش پرافتخار دانشجويی به فوايد و عوايد تصدی مقامات خود دست يافته​اند.»

در اين نامه همچنين آمده است: «در همين دخالت​های ناروا در برخی امور و بی​مسوليتی در وظايف محوله است که يک رسوايی اخلاقی بزرگ در دانشگاه علم و صنعت با عامليت شخصی وابسته به يکی از نهادها در دانشگاه رخ می​دهد و حراست دانشگاه تا ختم مفتضح ماجرا و تکرار مکرر آن بی​خبر می​ماند.

آيا اين مسائل در حوزه وظايف حراست نيست و اين اداره بايد فقط در پی رسد کردن فعاليت​های انجمن و اعضا آن باشد؟»

دانشجويان علم و صنعت در نامه خود نوشته اند: «توسل به شيوه​های ناسالم و البته کهنه شده نفوذ و مداخله در انجمنهای اسلامی دانشجويان که در کمال ساده لوحی و در نهايت ناشی گری انجام و خوشبختانه منجر به تقويت روحيه اعضا انجمن شده است، قابل ذکر است. تهديد اعضا انجمن به اخراج، تعليق، تبعيد، دستگيری توسط وزارت اطلاعات و يا تطميع ايشان و سپس درخواست همکاری، رويه​ای ناصواب است که در آينده برای همگان از جمله عاملين اين اقدامات خودسرانه و شنيع، عواقب خطرناک در پی دارد و ما از هم اکنون نسبت به پيامدهای اينگونه اقدامات هشدار جدی می​دهيم.»

همچنين اين انجمن​ اسلامی در اطلاعيه​ای جداگانه اعلام کرد:« انتخابات شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجويان دانشگاه علم و صنعت در هفته گذشته در جلسه مجمع اعضای اين انجمن برگزار شد و اعضای جديد شورای مرکز به شرح ذيل انتخاب شدند:

مجتبی تردست از دانشکده​ معماری، گرشاسب خزاينی از دانشکده عمران، هادی سادات از دانشکده متالورژی، سيدمحسن سعيدی از دانشکده صنايع؛ آرش غفاری از دانشکده مکانيک، بابک زهرايی از دانشکده مکانيک و امير دانشور از دانشکده متالورژی. »

 

جشن چهارشنبه سوری مردم مشهد به تظاهرات ضد حکومتی تبديل گرديد !

بنا به اطلاعیه سازمتن اتحاد فدائيان خلق ايران، تجمع هزاران نفره مردم مشهد در خيابان سجاد برای برگزاری مراسم چهارشنبه سوری مورد يورش ماموران انتظامی و لباس شخصی های وزارت اطلاعات قرار گرفته و صدها نفر بازداشت گرديده اند. صدای انفجار نارنجک های دستی و ترقه های پرصدا با شعارهايی که از سوی مردم داده می شد خيابان های مشهد را به صحنه رويارويی مردم با نيروهای سرکوب گر رژيم تبديل کرد. با وجود آن که اين منطقه از ساعات اوليه صبح به محاصره مامورين درآمده و هرگونه تجمعی پراکنده می گرديد اما از گوشه و کنار شهر هزاران نفر از مردم و بويژه جوانان به اين منطقه آمده بودند تا در شادی همشهريانشان شريک باشند.

با تهاجم نيروهای سرکوب گر و جنگ و گريز مردم با آن ها در خيابان سجاد و خيابان های اطراف شعارهايی چون :

مرگ بر جمهوری اسلامی

آزادی انديشه با ريش و پشم نميشه

توپ تانک بسيجی ديگر اثر ندارد و.... از سوی مردم در آسمان منطقه طنين انداز گرديد.

اين حرکت اعتراضی که در فاصله زمانی کوتاهی ابعاد گسترده ای يافته بود مورد حمايت ساکنين منطقه قرار گرفت و حضور مردم مشهد در اين تظاهرات بسيار چشمگير بود.

 

خانواده عبدی به تحصن خود پايان دادند

روز گذشته خانواده عباس عبدی به تحصن يک روزه خود در مقابل مجلس شورای اسلامی پايان دادند. مريم عبدی فرزند عباس عبدی بدنبال پايان تحصن خانواده اش در مقابل مجلس، دليل اين اقدام را درخواست تعدادی از نمايندگان مجلس عنوان کرد. وی، روز سه شنبه در گفت وگو با ايرنا افزود: آقايان نعيمی پور و صفايی فراهانی نمايندگان تهران ديروز از ما خواستند که به تحصن خود پايان دهيم. وی افزود: آنان به نمايندگی از سوی تعدادی از نمايندگان مجلس به ما قول دادند که درخواستهای ما را پيگيری کرده و در مدت کوتاهی پاسخ آنها را بدهند.

مريم عبدی درباره آخرين وضعيت پدر خود گفت: قرار بود امروز متن دفاعيه پدرم که در زندان تهيه شده به وکيل او تحويل داده شود که تا اين لحظه مسئولان دادگاه از اين کار خودداری کرده اند.

خانواده و وابستگان عباس عبدی ديروز در مقابل درب مجلس برای اعتراض به آنچه که "فشارهای مضاعف" بر وی در زندان خواندند تحصن کرده و اعلام کردند تا زمانی که عبدی از انفرادی خارج نشود به تحصن خود ادامه ميدهند.

 

آخرين وضعيت علی افشاری، منوچهر محمدی و يوسفی اشکوری

به دنبال پيگيريهای گروه حقوقی ايسنا درباره​ی احتمال تحقق مواد قانونی مرخصی زندانيان و ارسال خبری از سوی اين خبرگزاری در روز گذشته در اين​باره، سازمان زندانها توضيحاتی ارائه کرد.

به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاری دانشجويان ايران ، دفتر رياست و روابط عمومی کل سازمان زندانها با ارسال نمابری درباره​ی آخرين وضعيت زندانيان اشکوری، منوچهر محمدی و علی افشاری، اعلام کرد:

«۱- زندانی يوسفی اشکوری به علت بيماری به طور مداوم از داروهای مورد نياز مانند انسولين و ... استفاده می​نمايد و تاکنون مستمرا توسط پزشکان متخصص بهداری زندان معاينه و کليه آزمايشات درخواستی داخل و خارج از زندان انجام شده و در طول سال ۸۱ به مدت ۴۹ روز و ۶ ساعت به مرخصی اعزام گرديده که بخشی از مرخصی اعطايی جهت ادامه درمان بوده است و مشاراليه پس از بازگشت از مرخصی از حضور در بهداری به منظور کنترل بيماری توسط پزشکان متخصص زندان خودداری و مخالفت نموده است؟

۲- زندانی منوچهر محمدی به لحاظ ابتلا به بيماری لثه و دندان چندين بار در بهداری زندان تحت درمان قرار گرفته و مجموعا به تناوب ده روز به وی مرخصی اعطا گرديده که مشاراليه با ۴ روز غيبت خود را به زندان معرفی نموده و اعلام داشته در اين مدت نيز نتوانسته بيماری خود را درمان کند؟ آنچه قابل ذکر است زندانی مذکور اقدام شايسته​ای در مدت مرخصی جهت درمان انجام خود نداده ضمن اينکه درمان بيماری او در زندان از سوی پزشکان متخصص قابل انجام است؛ اما وی با اين امر مخالفت می​نمايد و می​گويد به پزشکان زندان اعتماد ندارد؟

۳- زندانی علی افشاری برابر دستور مقام قضايی از تاريخ ​۲/۱۲/۸۱ ممنوع الملاقات می​باشد و اين در حالی است که قبل از آن به وی ملاقتهای حضوری اعطا می​گرديده و هر نوع البسه و کتب مجاز نيز از بستگان وی اخذ و برابر مقررات تحويل وی می​شده است و برقراری ارتباط زندانيان علاوه بر ديدارهای برنامه​ريزی شده مسوولان زندان با شماره تلفن ​۲۴۰۰۰۷۵ که در تمامی ساعات شبانه​روز در اختيار مددجويان و ارباب رجوع می​باشد قابل حصول است و زندانی مذکور از شماره موصوف آگاه است و چندين بار با مسوول زندان از اين طريق تماس گرفته است.»

 

عبدالله مومنی: در سال جديد به انسجام تحکيم وحدت می پردازيم

دبير تشکيلات طيف علامه​ی دفتر تحکيم وحدت گفت: دفتر تحکيم وحدت بايد بسترساز نهادهای مدنی مستقل دانشجويی باشد و در سال جديد بايد به انسجام مجدد اتحاديه​ی انجمن​های اسلامی دانشجويان دانشگاه​ها سراسر کشور بپردازد.

"عبدالله مومنی" در گفت و گو با خبرنگار سياسی ايسنا گفت: امسال، جنبش دانشجويی پس از سه سال رکود فعاليت خود را شکست و جنبشی دوباره يافت و به واسطه​ی فعاليت​ها و موضع​گيری​هايش توانست دانشجويان را به صحنه بکشاند.

وی استراتژی دوری از قدرت را مهم​ترين حرکت جنبش دانشجويی در سال جديد دانست و گفت: جنبش دانشجويی ديگر نمی​خواهد در عرصه​ی مناسبات سياسی، حضوری سهم​خواهانه داشته باشد، بلکه دفاع از حرکت کلی اصلاحات، آزادی​های اجتماعی، حق ابراز عقيده و بيان، کرامت انسانی را پی​گيری می​کند که نقطه​ی عطف آن دفاع از دکتر هاشم آقاجری بود.

مومنی گفت: جنبش دانشجويی علی​رغم فضايی که برای راديکاليزه کردن آن آماده شده بود، با عقلانيت مانع شد در دام کسانی بيفتد که حيات جنبش دانشجويی را نمی​خواهند.

وی يکی از نقص​های جنبش دانشجويی و دفتر تحکيم وحدت را ابتلا به فقر تئوريک دانست و گفت: دفتر تحکيم وحدت بايد به دنبال ارتقای سطح آگاهی اعضا و هوادارانش باشد.

عضو شورای مرکزی طيف علامه​ی دفتر تحکيم وحدت هم​چنين گفت: بايد سعی کنيم تا اختلاف نظر و تنوع نظرات و سليقه​ها در جنبش دانشجويی به رسميت شناخته شود تا با خاتمه بخشيدن به اختلاف نظراتی بر مبنای رفتار​های خصلتی افراد، جنبش دانشجويی صدمه نبيند.

 

آزادی موقت مهندس طبرزدی از زندان

مهندس حشمت الله طبرزدی دبير کل جبهه دمکراتيک ايران بطور موقت از زندان آزاد شد.

ايشان ۱۸ تير ماه ا مسال توسط عوامل سپاه پاسدار در خيابان ۱۶ آذر د ستگير و ضمن ضرب و شتم و توهين به زندان۳۲۵(بند ۲ سپاه) منتقل شد.که در اين مدت زير فشارهای شديد قرار گرفت اما حاضر نشد قدمی از راه مردم ايران عقب نشينی نمايد.

مهندس حشمت الله طبرزدی پس از تحمل ۱۸۵ روز سلول انفرادی و نا اميدی کامل پاسداربازجوها از اينکه ايشان تسليم خواسته های غير قانونی و نا مشروع آنها نخواهد شد، به بند۳ زندان اوين منتقل شد و پس از ۴۵ روز و دقيقا يکروز قبل از بازديد بازرسان حقوق بشر سازمان ملل ، بار ديگر به سلول انفرادی بند ۳۲۵ منتتقل شد.

ايشان بمدت ۲۵ روز ديگردر سلول انفرادی نگهداری شد و پس از آن مهندس طبرزدی که قبلا به دليل اعتراض به عملکرد قوه قضائيه حاضر به پذيرش قرار وثيقه نشده بود ، با اصرار مادرش وثيقه يکصد ميليون تومانی دادگاه انقلاب را پذيرفت.

ناگفته نماند که در ۴ سال گذشته ايشان ۲۵ ماه حبس بدون حکم محکوميت تحمل کرده که از اين مدت فقط حدود ۲ ماه آن را در بند عمومی گذرانده و ۲۳ ماه ديگر را در زندانهای انفرادی سپاه و اطلاعات گذرانده است.

مهندس طبرزدی همچنان قاطعانه به مبارزات خود در راه آزادی و دموکراسی از طريق برگزاری رفراندوم جهت تعيين نوع حکومت آينده ادامه خواهد داد و هيچ مانعی او و ديگر همرزمانش را از اين راه باز نخواهد داشت.

زنده باد آزادی - برقرار باد دموکراسی - گسسته باد زنجير استبداد

روابط عمومی جبهه دمکراتيک ايران

 

ادامه بازداشت منتقدين سينمايی : تاکنون ۱۳ تن دستگير شده اند

گفته می​شود که دايره دستگيری منتقدان سينمايی به دست​اندرکاران اين حوزه کشيده شده و تاکنون ۱۳ بازداشت، در اين پرونده. صورت گرفته است. به گفته يک منبع آگاه مريم روستا، منشی صحنه و محمد باقر تسوچی، سرمايه​گذار فيلم رخساره و همچنين سرمايه​گذاران فيلم​های صورتی و روز والنتاين کسانی هستند که در چند روز اخير، دستگير شده​اند. گزارش​ها حاکی است که در ۸ روز اخير، هيچ کدام از منتقدان، تماس تلفنی با خارج از زندان نداشته​اند.

روزنامه ايران