سه شنبه ۳ دی ۱۳۸۱- ۲۴ دسامبر ۲۰۰۲

واکنش ها به سخنان فاکر

---------------------

شمس​الواعظين:

در حال حاضر بين محافظه ​کاران و اصلاح​ طلبان موازنه وحشت برقرار است

يدالله اسلامى : روشن شدن ماهيت افراد نزد افکار عمومى خوشايند است

بهمن صالحى  :اظهارنظر آقاى فاکر، ديوار بلندى را ميان گروه​هاى سياسى ايجاد مى​کند

فيض​الله عرب​سرخى : نمايندگان مردم با راى مردم مى​آيند و مى​روند

کاظمى: نظر فاکر به مثابه​ى اين است که ​۲۴ ميليون مردم ايران مانند بنى صدر هستند

کيانوش​راد : اين سخن بارها توسط مخالفان خاتمى تکرار شده است

کهرام : اين صحبت​ها را نمى​توان جدى گرفت نبايد کشور را به دست تندروها بسپاريم

تابش: مردم، خود قضاوت مى​کنند

 

شمس​الواعظين:

در حال حاضر بين محافظه ​کاران و اصلاح​ طلبان موازنه وحشت برقرار است

اقدام حرفه اى ايسنا در انعکاس ديدگاه​ها ستودنى است

سخنگوى انجمن دفاع از آزادى مطبوعات درباره​ى انتشار متن کامل گفت​وگوى اخير با حجت الاسلام فاکر و برخى از اظهارات در پى اين اقدام، گفت: اقدام حرفه​اى ايسنا در انعکاس ديدگاه​ها ستودنى است، زيرا مباحث مطرح در پستوها و محفل​هاى پشت پرده با اين اقدام​ها علنى مى​شود و اين خيلى خوب است.

"ماشاء​الله شمس​الواعظين"، سخنگوى انجمن دفاع از آزادى مطبوعات در گفت​وگو با خبرنگار سياسى ايسنا افزود: کسانى که از عمل رسانه​اى انتقاد مى​کنند، يا با کار حرفه​اى آشنا نيستند و يا تمايلى به قرار گرفتن در زير آفتاب و علنى شدن مباحث ندارند.

وى خاطرنشان کرد: وقتى انسان زير تشعشعات آفتاب قرار مى​گيرد، هم اطرافش را به خوبى مى​بيند و هم محيطش گرم​تر و هم انديشه​هايش حاصل​خيزتر مى​شود. بنابراين قرار گرفتن انديشه​ها و موضع​گيرى​ها در زير آفتاب رسانه​ها، فوايد اجتماعى مناسبى را نصيب جامعه خواهد کرد.

شمس​الواعظين با بيان اين عقيده که مقايسه​ى خاتمى با بنى​صدر و کنار گذاشتن اصلاح​طلبان از قدرت در محافل پشت پرده به صورت بسيار قوى مطرح است، افزود: اين مباحث بايد از پشت پرده به روى پرده منتقل شوند تا از اين طريق موضع​گيرى​ها شفاف و رسمى شود.

وى افزود: هر چقدر رسانه​ها مواضع گروه​هاى سياسى را به پشت پرده ببرند و در تاريکى شب پنهان کنند، اقدامى پنهان​کارانه انجام داده​اند. اگر رسانه​ها مواضع گروه​هاى سياسى را پنهان کنند، آن مواضع به فعل و انفعالات خود ادامه خواهد داد و احتمالا از دايره​ى فرصت به کانون تهديد نقل​مکان خواهد کرد. بدين طريق رسانه​ى شايعه در جامعه تقويت مى​شود و در چنين شرايطى قضاوت​ها و داورى​هايى فراتر از حجم واقعيت​ها و حقيقت​ها شکل مى​گيرد.

سردبير روزنامه​هاى توقيف شده​ى جامعه، توس، نشاط و عصر آزادگان، تصريح کرد: با ورود رسانه​ها به عرصه​ى فعاليت​هاى محافل پنهانى، مسافت واقعيت با خبر بسيار کوتاه خواهد شد.

شمس الواعظين درباره​ى اظهار نظرهاى جناح​هاى کشور نسبت به يکديگر گفت: عبيد زاکانى نوشته است که در قلمرو يکى از پادشاهان در کرمان، گربه​هاى شهر مزاحم مردم مى​شدند. بر اساس دستور پادشاه گربه​ها را در درون گونى مى​اندازند تا آن ها را با گارى به بيرون شهر منتقل کنند. گربه​ها در درون گونى بر سر جاى​شان با هم دعوا مى​کردند، ولى گربه​ى عاقلى پيدا شد و خطاب به ديگر گربه​ها گفت " اى گربه​هاى عزيز مى​دانيد شما را به کجا مى​برند؟! " . جناح​هاى سياسى ما را در درون گونى در بسته​اى پشت گارى و در قلمرو بسيارى مخاطره​آميز منطقه​اى قرار داده​اند، ولى آن​ها بر سر جا دعوا مى​کنند.

وى تأکيد کرد: اين دعوا و درگيرى​هاى ميان جناح​هاى سياسى به صلاح منافع ملى کشور نيست.

اين روزنامه​نگار بيان کرد: آلودگى فضاى سياسى کشور با اعمال خشونت حل نمى​شود. بنابراين بايد به مزيت​هاى نسبى هر يک از جناح​هاى کشور و رأى مردم احترام گذاشت.

سخنگوى انجمن دفاع از آزادى مطبوعات در تحليل مواضع تند برخى از شخصيت​هاى جناح محافظه​کار اظهار کرد: جناح​هاى سياسى متمايل به انحصار​طلبى در صورتى که با عوامل و اهرم​هاى مهار ديگر گروه​هاى سياسى به کنترل در نيايند، به صورت آرام، به سوى احتکار قدرت و رقابت ناپذير کردن عرصه​ى سياست روى خواهند آورد.

وى تصريح کرد: از يک طرف موقعيت اصلاح طلبان در افکار عمومى بالا، ولى در ساخت قدرت ضعيف است واز طرف ديگر در مقطع کنونى محافظه​کاران و اصلاح​طلبان به شدت از يکديگر مى​هراسند. بنابراين موازنه​ى وحشتى بر مناسبات ميان آن​ها حاکم شده است.

وى گفت: به جاى موازنه​ى وحشت بايد موازنه​ى متکى بر مزيت​هاى نسبى جناح​هاى سياسى کشور به وجود آورد. هم​چنين به رأى مردم احترام گذاشت.

شمس​الواعظين در پايان عنوان کرد: ما نبايد به مسايل پيچيده​ى اجتماعى پاسخى ساده بدهيم، بلکه بايد با در نظر گرفتن پيچيدگى پديده​ها به دنبال پاسخ منطقى براى آن​ها باشيم.

 

يدالله اسلامى : روشن شدن ماهيت افراد نزد افکار عمومى خوشايند است

بعضى اظهارات اصلا ارزش خبرى ندارند

در پى اظهارات روز گذشته​ى حجت​الاسلام فاکر در مقايسه خاتمى و بنى​صدر يک مجمع نمايندگان ادوار مجلس شواى اسلامى، تکرار حوادث تاريخى را امکان پذير ندانست.

يدالله اسلامى، عضو مجمع ادوار نمايندگان مجلس شوراى اسلامى در گفت و گو با خبرنگار خبرگزارى دانشجويان ايران، گفت: از انجا که حوادث تاريخى متناسب با عوامل اثرگذار آن مقطع زمانى شکل مى​گيرند، امکان تکرار حوادث مشابه در اين عرصه وجود ندارد.

وى افزود: البته در صورت پذيرش اصل تکرار پذيرى حوادث تاريخى اين امکان وجود خواهد داشت که حوادثى در اين عرصه اتفاق بيفتد که وقوع آنها براى افرادى​که اين شبيه​سازيها را اغاز کرده​اند، خوش​آيند نباشد.

وى ضمن مثبت ارزيابى کردن صحبت هاى فاکر به دليل "آشکار کردن مکنونات قلبى​اش" گفت: روشن شدن ماهيت افراد بيان​کننده​ى اين اظهارات در نزد افکار عمومى، از پيامدهاى خوشايندى است که نبايد مورد غفلت قرار گيرد.

وى در عين حال در ارزيابى اقدام خبرگزارى دانشجويان ايران درباره​ى انتشار کامل متن مصاحبه​ى اين عضو جامعه​ى مدرسين حوزه​ى علميه​ى قم گفت: بايد توجه کرد که بعضى اظهارات اصلا ارزش خبرى ندارند که نسبت به انتشار آنها اقدام کرد.

 

بهمن صالحى  :اظهارنظر آقاى فاکر، ديوار بلندى را ميان گروه​هاى سياسى ايجاد مى​کند

سانسور و بخشى​نگرى از ديد عمومى، اصلى ناپسند است

عضو سازمان ادوار دفتر تحکيم وحدت، درباره​ى سخنان اخير حجت​الاسلام فاکر گفت: آقاى فاکر در اين اظهارنظر خود، کمى شتابزده عمل کرد؛ متاسفانه با اين نوع قضاوت​ها به طور طبيعى خط کشى و ديوار بلندى بين گروه​هاى سياسى و حتى گروه​هاى فکرى انقلاب ايجاد خواهد شد که نوعى آب به آسياب دشمن ريختن است.

"بهمن صالحى"، عضو سازمان ادوار دفتر تحکيم وحدت در گفت و گو با خبرنگار ايسنا، افزود: به ويژه در مقطعى که بسيارى در تلاش​اند که دولت را تضعيف کنند، طرح موضوعاتى از جمله مساله​ى آقاجرى و برخى از برخوردها به ما براى بيرون رفتن از بن​بست​هاى توليد فکر و تئورى کمک نمى​کند.

صالحى ابراز عقيده کرد که جامعه​ى مدرسين حوزه​ى علميه​ى قم بايد نقش خود را در تامين نيازهاى فکرى و ايدئولوژيک جامعه ايفا کند و با پرداختن به آنچه مباحث قشرى و سطحى مى​ناميد، فرافکنى نکند.

وى در ادامه گفت: اگر در دو دهه​ى بعد از انقلاب، بعضى از ارکان به ويژه حوزه​هاى علميه، به طور جدى و عميق به مباحث سياسى،​ اجتماعى و حتى اقتصادى و امنيتى حکومت اسلامى مى​پرداختند،​ امروز به بعضى از بن​بست​ها و چالش​ها که براى همه​ى علاقه​مندان به کشور و انقلاب، آزاردهنده است، برنمى​خورديم.

عضو سازمان ادوار دفتر تحکيم وحدت در ادامه با اشاره به بخشى از سخنان حجت​الاسلام فاکر گفت: اسلام واقعا قوى​تر از اين​ها است و لزومى ندارد که نه آقاى فاکر و نه هيچ​کس ديگر اين مساله را تصريح کند، بلکه عدم شناخت کافى ايشان از مقطع بنى​صدر و مقطع حاضر است که باعث شده اين دو را به هم تشبيه کند؛ در حالى که اين دو مقطع هيچ وجه تشابهى ندارد، چرا که اگر در ابعاد مختلف به بنى​صدر بنگريم، نوع نگاهش به انقلاب و حتى حکومت کاملا متفاوت بود. اين مقايسه نشان​دهنده​ى نبود انتقاد عميق علمى است که به يک انتقاد سطحى بسنده مى​کنند.

وى ادامه داد: روحانيت و خصوصا افرادى که در حوزه​ها، سطوح پژوهشى و علمى بالايى را احراز کرده​اند، تعابير سطحى و نگاه​هاى سطحى را از ادبيات گفت و گويشان خارج کنند و با مردم با توجه به رشد علمى و فرهنگى که به آن قايل هستيم و با معانى علمى، اصولى و استدلال​هاى قوى​تر صحبت کنند.

صالحى تاکيد کرد: امروز ​دوران وصله​چسباندن گذشته، ما بايد با حرف​هاى اصولى و مبتنى بر دانش صحبت کنيم؛ ولى اين مشکل در کشور ما وجود دارد که در هيچ سطحى، همت جدى براى توليد دانش نداشته​ايم.

وى درباره​ى انعکاس اين گفت​وگو نيز تصريح کرد: من به توزيع شفاف و همه​جانبه​ى اطلاعات قائل هستم و معتقدم که بايد کشور را بر اساس دانايى​محورى اداره کنيم؛ سانسور و بخشى​نگرى از ديد عمومى اصلى ناپسند است. منعکس نکردن اين اخبار منجر به توسعه​ى شايعه مى​شود يا اين​که رسانه​هاى غيرملى و بيگانه را تقويت مى​کند، از طرف ديگر، پرداختن مغرضانه​ى هدفمند به موضوع مى​تواند به تشديد اظهارنظر سطحى منجر شود.

 

فيض​الله عرب​سرخى : نمايندگان مردم با راى مردم مى​آيند و مى​روند

منع انتشار نظرات، صحيح نيست

عضو شوراى مرکزى سازمان مجاهدين انقلاب اسلامى ايران درباره​ى سخنان اخير حجت​الاسلام فاکر گفت: اين​که چه کسى بايد برود و چه کسى بايد بماند را قانون مشخص کرده است؛ آمد و رفت نمايندگان مجلس و رييس​جمهور در اختيار اشخاصى چون آقاى فاکر نيست.

فيض​الله عرب​سرخى در گفت و گو با خبرنگار سياسى ايسنا افزود: نمايندگان مردم را مردم انتخاب مى​کنند. آنها دوره​ى کارى مشخصى دارند و اگر معلوم شد که واجد صلاحيت يا پى​گير انتظارات مردم نيستند، بعد از دوره​ى چهار ساله، با فقدان راى مردم از صحنه خارج مى​شوند.

وى خاطرنشان کرد: اگر دوستان فکر مى​کنند مملکت ملک طلق آن​هاست و مى​توانند در مورد آن تصميم بگيرند، نه قانون چنين نظرى دارد و نه مردم چنين نمايندگى​يى را به کسى داده​اند.

عرب​سرخى گفت: چه منظور از خاتمى، "رييس​جمهور" باشد و يا محمدرضا خاتمى، "نايب رييس مجلس"، اين​ها آمد و رفتشان تابع اصولى از قانون است که بر اساس آن آمده​اند و بر همان اساس خواهند رفت.

وى در ارزيابى انتشار اين سخنان گفت: منع انتشار نظارت و آراى افراد، چه تند و چه کند، صحيح نيست. همه بايد حق داشته باشند که نظرات و آراى خود را اظهار کنند و رسانه​ها بايد آن را بازتاب دهند تا معلوم شود که اشخاص داراى چه نظراتى هستند تا اگر به نقطه​ى انتخاب از سوى مردم رسيدند، مردم از قبل با آرا و نظراتشان آشنا باشند؛ به طور کلى جايگاه و وزن افکار، انديشه​ها و گروه​ها با بازتاب دادن نظراتشان مشخص مى​شود. بنابراين اين توصيه​ى صحيحى نيست که بگوييم نظر فلانى تند يا کند است، لذا آن را منتشر نکنيم.

 

کاظمى: نظر فاکر به مثابه​ى اين است که ​۲۴ ميليون مردم ايران مانند بنى صدر هستند

اطلاع رسانى ايسنا نمى​تواند مورد نکوهش باشد

نماينده​ى ملاير گفت: نظر فاکر به مثابه​ى اين است که ۲۴ ميليون مردم ايران مانند بنى صدر هستند.

محمد کاظمى، مخبر کميسيون قضايى و حقوقى مجلس شوراى اسلامى در گفت​وگو با خبرنگار پارلمانى ايسنا درباره​ى سخنان حجت​الاسلام فاکر افزود: مقايسه خاتمى با بنى صدر، غيرمنصفانه و ظالمانه است. خاتمى پايبنديش را به اصول قانون اساسى در طول چند سال گذشته به اثبات رسانده است و مورد حمايت مقام معظم رهبرى است و حرکات اصلاح طلبانه​ى خاتمى تنها به خود او منتهى و محدود نمى​شود، بلکه حرکت او حرکت فراگيرى است که مورد اقبال مردم قرار گرفته است و اکثريت نمايندگان منتخب مردم نيز در جهت حرکت اصلاحى خاتمى قدم برمى​دارند.

وى ادامه داد: صحبت فاکر به مثابه​ى اين است که ما بگوييم ۲۴ ميليون نفر مردم ايران مثل بنى صدر هستند و بنابراين هم بايد از کشور خارج شوند. معتقدم کسانى که اهل انديشه و تفکر هستند، در صحبتهايشان بايد با مسايل، منطقى​تر برخورد کرده و آراء مردم را با اينگونه اظهارنظرها به سخره نگيرند.

وى درباره​ى اين که آيا اطلاع رسانى ايسنا در باب اين مساله درست بود يا خير؟ گفت: انعکاس اظهارنظر مردم و صاحبان فکر و انديشه نبايد مانعى داشته باشد و نمى​تواند مورد نکوهش باشد. ما موظف هستيم افکار و انديشه​ها را از هر طيف و جناح و گروه به مردم منتقل کنيم.

 

کيانوش​راد : اين سخن بارها توسط مخالفان خاتمى تکرار شده است

انتشار اين خبر را به هيچ عنوان خلاف نمى​دانم

کيانوش راد گفت: حجت​الاسلام فاکر سخنان تازه​اى نگفته است، اين سخن بارها توسط مخالفان خاتمى تکرار شده است.

محمد کيانوش راد - نماينده​ى مردم اهواز در مجلس ششم- در ارزيابى سخنان محمدرضا فاکر به خبرنگار پارلمانى ايسنا گفت: به نظر من گذشت چند سال براى جناح مخالف خاتمى، کافى بود تا به واقعيت​هاى موجود و نقشى که آقاى خاتمى در نزديک کردن مردم به بخشى از دستگاه​هاى حکومت دارد، پى​ ببريم. اما گويا جناح محافظه​کار به هيچ عنوان حاضر نيست به واقعيت​هاى موجود تن دهد و برداشتى واقع​بينانه از مسايل کشور داشته باشد.

وى افزود: اگر جناح محافظه​کار نخواهد حتى يک گروه منتقد را تحمل کند، بدون ترديد راهى جز گسترش برخوردهاى اقتدارگرايانه برايش نمى​ماند.

نماينده​ى مردم اهواز درباره​ى انتشار اين خبر از سوى ايسنا تصريح کرد: من انتشار اين خبر را به هيچ عنوان خلاف نمى​دانم. صرف انتشار يک مصاحبه، آن هم سخنى که بارها از سوى محافظه​کاران اعلام شده، کار تازه​اى نيست.

وى در پايان گفت: چرا آقايان از انتشار اين خبر نگران هستند؟ مگر شب و روز تاکنون چنين حرفى را در برخى رسانه​هاى خود صريح​تر و تندتر اعلام نکرده​اند، واکنش اين​ها نسبت به اين سخنان، تعجب​برانگيز است.

 

ناصر ايمانى: آقاى فاکر اظهارات خود را اصلاح کنند

رسانه​ها، مسوولانه خبررسانى کنند

در حالى که رييس​جمهور و دولت محترم، مورد تاييد و حمايت جدى مقام معظم رهبرى هستند، نبايد حرفى را زد که در تناقض با مواضع رهبرى قرار گيرد.

ناصر ايمانى، عضو تحريريه​ى روزنامه​ى رسالت در گفت​وگو با خبرنگار سياسى ايسنا با اشاره به سخنان حجت​الاسلام فاکر، اظهار داشت: من از انتخاب اين نوع کلام در ابراز عقيده​هاى سياسى ابراز تاسف مى​کنم و معتقدم که بايد ادبياتمان را تغيير دهيم؛ به ويژه از جانب کسانى که اهل علم و تدبر هستند.

وى اضافه کرد: بايد بپذيريم راه​حل​هاى سياسى که مى​خواهيم دنبال کنيم از طريق بيان برخى از حرفها و اين که گفته شود "اين يا آن بايد حذف شود" به مقصد نمى​رسد زيرا راهکار اين است که ما به آنچه خواسته​ى مردم است احترام بگذاريم و حرفهايى را که باعث تندشدن و ايجاد آشوب در فضاى سياسى کشور مى​شود، به زبان نياوريم.

ايمانى تصريح کرد: مقايسه​کردن رييس​جمهور محترم فعلى ما که فرد فرهيخته​اى هستند و مانند هر فرد ديگرى امکان اشتباه کردن در موردشان وجود دارد، با اولين رييس​جمهور جمهورى اسلامى اصلا صحيح نيست.

وى در ادامه​ى سخنان خود با بيان درخواستى از حجت​الاسلام فاکر اظهار داشت: من از ايشان مى​خواهم تا صحبت و اظهارات خود را اصلاح کنند زيرا همان طور که خود گفته​اند، ۳۰ سال سابقه​ى رفاقت با آقاى خاتمى دارند و مى​دانند که ايشان فردى است که به اصول کشور و انقلاب اعتقاد دارد و به آنها احترام مى​گذارد؛ هم​اکنون نيز در تلاش در جهت بهبود اوضاع کشور است.

ايمانى گفت: من نيز ايراداتى به عملکرد آقاى خاتمى دارم اما اين مساله به اين معنى نيست که ايشان به عنوان رييس​جمهور اين ملت که احترام و حفظ شانشان بسيار واجب است در برابر اين سخنان قرار گيرد. همانند تظاهرات دانشجويى که طرفداران دوم خرداد برپا کردند و آن را نيز تقبيح کرديم، لذا هر کسى بايد به شخصيت رييس​جمهور که منتخب اين ملت است، احترام بگذارد.

وى يادآور شد: زمانى که رييس​جمهور اول اين کشور خيانتى انجام داد و پس از آن از کشور فرار کرد، حضرت امام(ره) همواره کلمات احترام آميزى در مورد ايشان به​کار مى​برد که نشان​دهنده​ى عمق توجهشان به آنچه مردم انتخاب کرده​اند بود، اگر چه مردم او را بعد از آن نيز برکنار کردند.

اين روزنامه​نگار بيان کرد: ضمن اين که احترام فراوانى براى حجت​الاسلام فاکر و باقى دوستانى که اين گونه فکر مى​کنند قائلم، مى​خواهم توجه ايشان را به اين مطلب جلب کنم که هم​اکنون رييس​جمهور و دولت محترم مورد تاييد و حمايت جدى مقام معظم رهبرى هستند؛ نبايد اين نکته را فراموش کنند و حرفى را بزنند که در تناقض با مواضع رهبرى قرار گيرد زيرا زمانى که رهبرى رييس​جمهور و دولت را مورد حمايت کامل قرار داده​اند ما نيز در کليات، موظف به حمايت هستيم هر چند که ممکن است انتقاداتى براى بيان داشته باشيم.

هم​چنين وى با اشاره​ به انعکاس اين خبر از سوى ايسنا اظهار داشت: مسوولان اطلاع​رسانى و خبرگزارى رسانه​ها بايد مسوولانه رفتار کنند. اما گاهى اوقات، کاسب​کارانه عمل مى​شود؛ آن هم فقط به عنوان انجام شغل ولى بايد بدانند که برخى اقدامات از خبررسانى مسوولانه فاصله دارد.

وى اضافه کرد: نهادهاى دولتى، جريانات سياسى و افراد فرهيخته آرامش و شان کشور را حفظ کنند؛مسوولان اطلاع رسانى ما نيز چنين وظيفه​اى دارند.

ايمانى، هم​چنين با تاکيد بر اين که سخنانى را که به مصلحت کشور نيست نبايد منتشر کرد، گفت: برخى صحبتها را که به مصلحت نيست مى​توانيد پخش نکنيدو در تلکسهاى محرمانه از آنها استفاده کنيد؛ چه کسى گفته است که مردم همه​ى مسائل را بايد به اين نحو بدانند، هر چند که اين صحبت درست است که دانستن حق مردم است اما به اين معنى نيست که هر حرفى را از هر شخصى ولو اين که مسووليتى نيز در کشور نداشته باشد در معرض افکار عمومى قرار دهيم و موجب به​هم ريختن آرامش روانى سياسى جامعه شويم.

 

کهرام : اين صحبت​ها را نمى​توان جدى گرفت نبايد کشور را به دست تندروها بسپاريم

اکثريت مجلس با اصلاح​طلبان است و اصلاح​طلبان به اين سادگى کنار نخواهند کشيد.

حميد کهرام، نماينده​ى مردم اهواز و عضو کميسيون کشاورزى در گفت و گو با خبرنگار سرويس پارلمانى ايسنا درخصوص سخنان اخير حجت​الاسلام فاکر اظهار داشت: آقاى فاکر از اين صحبت​ها زياد مى​کند و نمى​توان آن​ها را جدى گرفت و اين اتفاق که خاتمى هم کنار مى​رود نخواهد افتاد؛ چون اکثريت مجلس با اصلاح​طلبان هستند و اصلاح​طلبان به اين سادگى کنار نخواهند کشيد و به دليل اين​که ما اميدواريم کشور رو به اصلاحات پيش مى​رود و درهاى اصلاحات را بسته احساس نمى​کنيم، اگر موقعى احساس کرديم درهاى اصلاحات به روى اين مملکت بسته شده طبيعتا حرکت​هاى بزرگى ايجاد خواهد شد.

اگر احساس شد که واقعا ظرفيت​هاى اصلاحات در اين کشور بسته شده است، طبيعتا مشکلاتى براى کشور ايجاد خواهد شد که فکر نمى​کنم براى هيچ​کدام از جناح​ها و مردم به صلاح باشد.

وى افزود: اميدواريم در جهتى حرکت کنيم که بتوانيم اصلاحات را به نتيجه برسانيم و نتايج اصلاحات هم در دو لايحه​اى خلاصه شده که رييس​جمهور در آن لايحه پيشنهاد داده است و ما کاملا اميدواريم اين دو لايحه به تصويب مجلس و شوراى نگهبان برسد.

کهرام درخصوص انتشار صحبت​هاى آقاى فاکر از سوى خبرگزارى دانشجويان ايران تصريح کرد: تمام افراد مى​توانند درباره​ى مسايل، نظر دهند و هيچ اشکالى ندارد که افراد مختلف نظر بدهند. چيز مهم اين​که نبايد کشور را به دست تندروها بسپاريم، ولى الان با توجه به خبرهايى که درباره​ى حکم آقاجرى مى​رسد و به نظر مى​رسد که تصميم گرفته​اند بدترين حکم​ها را براى او صادر کنند،​ همين​طور افراد تندرويى که بالاخره نظرهاى تندى مى​دهند، به نظر مى​رسد جناح محافظه​کار کنار کشيده​اند و مبادى کشور را به دست افراد تندرو سپرده​اند. انتظار ما از جناح محافظه​کار عاقل اين است که در مقابل اين حرکت​ها اظهار نظر و موضع​گيرى کنند تا تندروها در جناح محافظه​کار نتوانند مبادى اصلى کشور را در دست بگيرند.

 

سيدآبادى: مقايسه​ى خاتمى با بنى​صدر به هيچ وجه درست نيست

ايسنا، بى​طرفانه تمام نظرات را مطرح مى​کند

سيدآبادى با اشاره به سخنان حجت​الاسلام فاکر گفت: مقايسه​ى خاتمى با بنى​صدر به هيچ وجه درست نيست.

حسن سيد آبادى نماينده مردم سبزوار و عضو کميسيون قضايى و حقوقى مجلس شوراى اسلامى در گفت و گو با خبرنگار پارلمانى ايسنا افزود: سخنان فاکر، به عنوان يک اظهارنظر شخصى در بيان افکار و انديشه است، اما شخصا نظر ايشان را قبول ندارم و معتقدم امروز بايد کمک کرد که موقعيت خاتمى در راستاى منافع و مطالبات مردم قرار گيرد، زيرا قطعا موفقيت نظام و کشور است.

وى ادامه داد: به هيچ عنوان مقايسه​ى خاتمى با بنى صدر درست نيست، زيرا ايشان را به عنوان يک فرد متعهد از خانواده​ى مومن مى​دانيم و شخصيت ايشان را نمى​توان با بنى صدر مقايسه کرد.

وى افزود: قطعا يک سرى نارسايى​هايى وجود دارد و افرادى هستند که به صورت افراطى، ضرباتى را به نظام وارد کردند و مى​توان به اين مساله انتقاد کرد، اما نبايد به خارج کردن يک جريان از رده​ى کارى منجر شود، چراکه به صلاح نيست.

اين عضو کميسيون قضايى و حقوقى مجلس، پيرامون اطلاع رسانى ايسنا درباره​ى اين موضوع گفت: ايسنا بى​طرفانه تمام نظرات را مطرح مى​کند و کار بسيار خوبى که انجام مى​دهد همين است و مانند برخى از نشريات و روزنامه​هايى که انحصارطلبانه برخورد مى​کنند، خوشبختانه ايسنا اين حرکت را ندارد و اين نشانگر تفکر بازى است که در ايسنا حاکم است.

 

تابش: مردم، خود قضاوت مى​کنند

اين مسايل بايد به صورت شفاف منعکس شود

نماينده​ى مردم اردکان در مجلس ششم در پاسخ به سوالى درباره​ى مصاحبه​ى اخير حجت​الاسلام فاکر با خبرگزارى دانشجويان ايران (ايسنا)، گفت: من موافق اين هستم که با انتشار هر حرفى، جو جامعه را تنش​زا نکنيم، اما اگر کسى در چارچوب قانون، حرفى مى​زند و به آن اعتقاد دارد، دليلى براى عدم انتشار آن وجود ندارد.

محمدرضا تابش عضو کميسيون اصل ۹۰ مجلس در واکنش به سخنان حجت​الاسلام فاکر در گفت​وگو با خبرنگار پارلمانى ايسنا ضمن تاييد انتشار چنين عقايدى، آنها را به نفع اصلاح طلبان دانست و گفت: به اين وسيله مردم با افکار مخالفين اصلاحات آشنا مى​شوند و خود تشيخص مى​دهند که حق با کيست.

تابش تصريح کرد: اين مسايل بايد به صورت شفاف منعکس شود تا مردم آن را با رشد و بالندگى و حرکت جارى دنيا و کشور مقايسه کنند و خود قضاوت کنند، چراکه مردم، بهترين قاضى هستند.

عضو کميسيون اصل نود مجلس تاکيد کرد: مردم بايد بدانند چه موانعى بر سر راه اصلاحات باعث شگفتى است. هنوز برخى اصول اوليه حرکت اجتماعى را که در جامعه جريان دارد نشناخته​اند.

به اعتقاد وى اصلاحات قايم به فرد نيست، بلکه حرکتى است بالنده و توفنده که موانع بر سر راه خود را دير يا زود برخواهد داشت و اين درس تاريخ است.

 

مهرپرور: عدم شناخت کافى "فاکر" از رييس​جمهور، منجر به اين​گونه اظهارنظرها شده است

ايسنا در انتشار اين مطلب به رسالت خبرى خود عمل کرده است

نماينده​ى درگز درباره​ى مصاحبه​ى اخير حجت​الاسلام فاکر با ايسنا گفت: عدم شناخت کافى حجت​الاسلام فاکر از رييس​جمهور، منجر به اين​گونه اظهارنظرها شده اس³ت.

رسول مهرپرور نماينده​ى مردم درگز و عضو کميسيون صنايع و معادن در گفت و گو با خبرنگار سرويس پارلمانى ايسنا اظهار داشت: تاسف خودم را از سخنان آقاى فاکر اعلام مى​کنم که آقاى خاتمى را با بنى​صدر مقايسه مى​کنند و اين نشانه​ى عدم شناخت ايشان است. اگر فاکر شناخت کافى از مسايل اجتماع و آقاى خاتمى داشته باشند، هرگز چنين اظهارنظرى نمى​کنند و تا حالا هم اين​گونه اظهارنظرها کاربردى نداشته است. هرچه بيشتر در اين زمينه صبحت کنند، کشش مردم بيشتر مى​شود.

وى درخصوص صحبت​ آقاى فاکر درخصوص امتيازات رييس​جمهور، گفت: آقاى فاکر امتيازات رياست جمهورى را مطالعه نکردند و اظهارنظر اين​گونه​ى ايشان نشان مى​دهد که لايحه​ى پيشنهادى را مطالعه نکردند و اين​که در آن لايحه چه چيزى آمده است. اگر مطالعه مى​کردند اين​گونه اظهارنظر نمى​کردند.

مهرپرور ادامه داد: کليه​ى آقايان که در اين زمينه اين​گونه سخنرانى مى​کنند و به اين شکل جامعه را متشنج مى​کنند، به​جز اين​که صدمه به کشور مى​زنند و کشور را کشور پر هرج و مرج و بى​ثبات نشان مى​دهند، چيز ديگرى نيست و همين امر باعث شده سرمايه​گذارى که بايد سرمايه​اش را در ايران سرمايه​گذارى مى​کرد و ايجاد اشتغال مى​کرد، راه خودش را جدا کند و به جاهاى ديگر برود. از جمله با نگاه به کشورهاى حوزه​ى خليج فارس که با سرمايه​هاى ايرانى​ها و خارجى​ها آباد شده در حالى که بهترين شرايط اقليمى و طبيعى را ما داريم، ولى همين برخوردها و همين سخنرانى​ها و همين حرکت​ها باعث شده که اين سرمايه​ها به ايران نيايد و هر روز به لشکر بيکاران افزوده شود که يکى از معضلات بزرگ جامعه​ى ما هست.

مهرپرور درخصوص انعکاس اين سخنان از سوى خبرگزارى دانشجويان ايران بيان داشت: جامعه، جامعه​ى مدنى است و خبرگزارى ايسنا هم به رسالت خبرگزارى خودش عمل کرده و اين خبرگزارى دخل و تصرفى در صحبت​ها نکرده و عين صحبت ايشان را اعلام کرده است.

 

لطيف صفرى: سخنان آقاى فاکر با ملاکهاى مورد قبول مردم نمى​خواند

آرام​نگه​داشتن فضاى جامعه از سوى رسانه​ها، امرى مطلوب است

لطيف صفرى ابراز عقيده کرد که سخنان اخير حجت​الاسلام فاکر، با راى مردم و قانون اساسى هم​خوانى ندارد.

لطيف صفرى، مديرمسوول نشريه​ى توقيف​شده​ى نشاط و عضو مجمع نمايندگان ادوار مجلس در گفت​وگو با خبرنگار سياسى ايسنا، با اعلام اين مطلب و با ابراز اين عقيده که حتى بيگانگان يا مخالفان نيز نظير اين سخنان را بيان نمى​کنند، اظهار داشت: بايد ديد آقاى فاکر به اعتبار چه ملاکى اين حرفها را زده است .

وى افزود: اگر ملاک، راى مردم است که صاحبان انقلاب هستند، يا قانون اساسى و يا اگر فرمايشات امام (ره) و رهبرى است که اين سخنان با هيچکدام از اين ملاک​ها نمى​خواند.

عضو مجمع نمايندگان ادوار مجلس شوراى اسلامى با بيان ديدگاه خود مبنى بر اينکه چنين اظهار نظرهايى، جز تشويش اذهان عمومى، بى​اعتمادکردن و رنجش مردم نتيجه​اى ندارد، تاکيد کرد: چرا آقايان اصرار دارند مسوولان درجه​ى اول مملکت و شخصيت​هاى مورد اعتماد مردم را به چيزهايى متهم کنند که دشمنان نظام مى​خواهند.

لطيف صفرى در بررسى عملکرد ايسنا در انتشار اين خبر ابراز کرد: معمولا آرام​نگه​داشتن فضاى جامعه خوب است اما از طرفى هم خود آقايان اصرار دارند حرفهايشان پخش شود. اگر اين​طور نيست پس چرا مصاحبه مى​کنند.

وى در عين حال بر نقش اطلاع​رسانى رسانه​ها تاکيد کرد.